Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Bröllop på ojämnt år?

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Bröllop på ojämnt år?

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Premier League är i särklass den bäst producerade fotbollen. Produkten är perfekt för TV - stämning på arenan, känslan av att höra tillslag på bollen, ljudet av klockrena stolpträffar etc ger en överlägsen inlevelse.

Nu till VM - världens största mästerskap. Det är väl inte helt främmande att kräva att ett sådant mästerskap  - med exempelvis en otroligt professionell organisation bakom sig (Ja, FIFA tar många av intäkterna) och nya arenor kan ha dragit lärdom av detta.  Men försvinner inte Vuvuzuelrona kommer nog alla fortsätta att undra.

***
Det är fantastiskt roligt att USAs spelare störts av en elefant, som råkat ställa sig i vägen till spelarbussen. Säkert något som även är vanligt på Manhattan.

***
Storbröllop i Stockholm på lördag. Undrar hur sur Daniel är för att han missar hur många VM-matcher som helst? Det hade varit smartare att gifta sig ett ojämnt år.

***
- Tyskarna har en stor fördel av VM-bollen.

Det menar Jamie Carragher, och syftar på att tillverkaren är tysk. På samma sätt har tyskarna fördel av att bära Adidas-kläder…

Annars har engelsmännen under VM blivit väckta av pistolskott mitt i natten. Den skyldige - en polisman som tagit sig några Vuvuzuelor för mycket.

***
På tal om lagens långa arm och FIFA -36 oreangeklädda holländskor blev bortkörda från Soccer City. Anledningen - outfiten ansågs stödja en reklamkampanj vars varumärke inte officiellt sponsrat VM-turneringen.

- Vi blev hotade med 6 månaders fängelse, säger en av de brottsligt inriktade.

Jorge Campos hade aldrig blivit insläppt någonstans med dagens regler.

***
Dejan Stankovic har satt rekord i VM. Han har nu representerat 3 landslag i VM-sammanhang  - 1998, 2006 och nu alltså Serbien 2012.

***
Äntligen dags för Spanien! Del Bosques ena  frågetecken är fortfarande Iniesta. Mata ser ut att ersätta annars. Vi får vänta och se. Mañana mañana…

R V2010-06-15 23:28:00
Author

Fler artiklar om Spanien