Lagbanner
Dagen efter
"Det var inte vår dag"

Dagen efter

Tidningarna är eniga. Förlusten mot Schweiz var en chock. Nu får Spanien rycka upp sig rejält om det ska bli något VM-guld.

Dagen efter förlusten mot Schweiz och Spanien är ett land i chock. Vad hände egentligen? Efter ett stabilt VM-kval och otaliga vänskapssegrar kom nu förlusten när det väl gällde. Mot Schweiz! Matchen var den andra på Sydafrikansk match och den andra sedan Vicente del Bosque tillträdde. Nu väntar två ovissa matcher innan det eventuellt är dags för en åttondelsfinal och visst luktar det VM 1998 lång väg?

De spanska tidningarna skriver idag om "Förnedring", "Schweiz mål var offside", "än kan vi vinna", "överraskade" och "ett svagt Spanien förlorade".

Förbundskaptenen Vicente del Bosque:
- VM är inte över än. Vi hade en dålig dag och klarade inte av att vinna ens med ärorikt kämpande på slutet. Nu blir vi tvungna att vinna de båda kvarvarande matcherna i gruppen. Det finns inget annat alternativ.

Fernando Hierro tillägger:
- Vi hade inte ränat med det men spelarna visste att detta kunde ske. Schweiz spelade som Inter under Mourinho.

I Schweiz är minerna av förklarliga skäl mer uppåt.  Rubriker som "Schweiz överraskar mot den stora favoriten Spanien", "Världens blickar mot Schweiz" och "Schweiz går för guld" är inte ovanliga. Och det är klart, alplandet är nu i en otroligt mycket bättre sits än vad någon kunnat tro före VM. Likadant är det inte för Spanien.

1998 förlorade man med 3-2 mot Nigeria i den första gruppspelsmatchen. Sedan 0-0 mot Paraguay. Och då spelade det inte någon roll att Bulgarien besegrades med 6-1. La Selección fick åka hem ändå. En bra start är A och O. Det fick inte Spanien nu. Än finns chansen men det gäller att ta den.

Den 21 juni spelar la selección sin nästa match. Då mot Honduras.
A por ellos!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-17 08:20:00
Author

Fler artiklar om Spanien