Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Dagens I-landsproblem

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Dagens I-landsproblem

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Den Sydafrikanska vintern är inte nådig kvällstid. Desto varmare är det hemma hos mig kan jag lova. I söndags drog grannen sönder något i väggen och sedan dess har jag varit utan både tv och internet. Precis vad som inte får hända under VM!

Detta gör att jag knappt hunnit, eller för all del kunnat, se en enda match och det är fan i mig en stor skandal. I morse, fem dagar efteråt, skickade så operatören en tekniker till min lägenhet för att konstatera det jag redan visste. Problemet ligger hos någon annan. Grattis!

Vemodigt inser jag nu att problemet komemr stå sig under helgen och ilskan jag upplever gör att det känns varmare än i helvetet. Jag vet någon som kommer få sina fiskar varma så fort detta är löst. Lita på det!

***
Hela Spanien går i väntans tider inför ödesmatchen mot Honduras. "Vi ska ge allt vi kan", "Vi fortsätter spelar vårt spel" och "Vi är 110% laddade" är de klyschor som åker omkring i media. Frågan är bara vad spelare och ledare egentligen tycker och tänker?

***
"Superskrällen" skriver många tidningar sedan Mexico besegrat Frankrike. Varför säger jag? När spelade Frankrike bra fotboll senast?

Desto mer förvånad är jag att offsidemålet inte diskuterats mer. Hade Sverige fått det mot sig hade media i vårt land inte varit nådiga men nu verkar alla ha överseende med det för att Mexico förtjänade vinna. Och va fan...inte mig emot.

***
Tyskland. Upp som en sol. Ned som en pannkaka. Nu blir det tufft i den sista omgången. Fördel Ghana.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-18 17:35:00
Author

Fler artiklar om Spanien