Lagbanner
Inför Spanien - Honduras
Match nummer två måste bli bättre än den mot Schweiz

Inför Spanien - Honduras

Dags att reparera skadan från Schweizmatchen. Dags att spela det här VM-slutspelets första final. Vinna eller försvinna. Spanien mot Honduras.

Det är inte ett lika självsäkert Spanien som tagit emot världspressen under veckan. Och det är egentligen bara en enda sak som ältats. Schweiz. Så fort chocken från förlusten lagt sig ställde sig alla frågan, vad hände? Sedan, varför? Och till sist förnekelsen. "Det spelar ingen roll", "Vi har samma utgångsläge som tidigare", "Vi är lika bra", "Det finns ingen schism i gruppen" och så vidare. Ord som är sanna men som också speglar pressen laget har på sig. Men nu är Schweiz borta, Schweiz är glömt. Nästa objekt heter Honduras och det finns bara ett enda läge. Gasen i botten!

Vicente del Bosques laguttagning från den första matchen var inte helt solklar om man ska tro den inhemska pressen. Framför allt är det Busquets som diskuterats. Behöver man verkligen ha både honom och Xabi Alonso på planen samtidigt och inte bara en "Senna-karaktär" som Spanien hade i EM 2008? Mycket tyder på att del Bosque tagit till sig kritiken och på träningarna har det laborerats både åt den ena och det andra hållet även om det fortfarande är omöjligt att förutse hur del Bosque till sist kommer göra.

Ett problem, oavsett spelsystem, är Andres Iniesta. Enligt del Bosque är Barcelonaspelaren inte helt 100% spelklar och det är klart att det oroar när bara seger gäller, något annat finns inte. 
På träningen dagen före match delade förbundskaptenen in spelarna i två elvor enligt följande: Ramos, Piqué, Albiol, Capdevila, Busquets, Cesc, Navas, Iniesta, Mata och Torres samt Arbeloa, Puyol, Marchena, Javi Martínez, Xabi Alonso, Xavi, Pedro, Silva, Villa och Llorente. Två lag där inget av dem känns som en trolig startelva.

En sak är dock säker enligt Vicente del Bosque:
- Spanien kommer vara redo!

Honduras gjorde sett till förväntningarna en okej öppningsmatch mot Chile. Laget var underlägset Chilerna på de allra flesta sätten men stretade ändå emot bra och höll förlusten nere till endast 1-0. Laget ska inte ha någon chans mot Spanien men det skulle å andra sidan inte Schweiz heller.
I laget är dessutom förbundskaptenen Rueda tillbaka efter en avstägning och med lite jävlar anamma kan säkert Palaciosbrödernas Honduras bli en svårslagen motståndare.

La Rojas öppning har påminnt många om VM i Frankrike 1998. Då spelade Spanien 0-0 i den andra matchen mot Paraguay efter att först ha förlorat mot Nigeria. Oavgjort nu vore förödande men det ska bara inte kunna ske såvida spelarna inte flippat ur helt efter Schweiz. 

Historien är heller inte på Spaniens sida. Honduras har la selección nämligen bara mött en gång tidigare. Då i VM 1982. En match som slutade 1-1. Låt oss hoppas på ett annat resultat nu.

A por ellos!

Matchinfo:
Spanien - Honduras
Ellis Park, Johannesburg
Kl.20:30 Måndag 21 Juni

Domare: Yuichi Nishimura (Japan)

Preliminära laguppställningar:

Spanien:
Casillas;
Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila;
Xabi Alonso;
Iniesta, Xavi, Cesc, Silva;
Villa

Honduras:
Valladares;
Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre;
Álvarez, Palacios, Núñez, Guevara, Espinoza;
Pavón

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-20 22:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien