Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Spanien känns buddistiskt

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Spanien känns buddistiskt

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Spaniens landslag framstår alltmer som ett harmoniskt buddistiskt läger i Nepal jämfört med krigen i Frankrike, Italien och England och då förlorade Spanien premiären mot alplandet Schweiz. Jag ser stora skillnader i ländernas media och framförallt spanska tidningar höll huvudet kallt och satte rubriker som "en lektion i ödmjukhet".

Engelska tidningar behöver vi inte ens kommentera - alla vet hur dom funkar. Det roliga idag är fransk media som gått fullständigt bananas på sitt landslag och firma Domenech/Anelka. Den förstnämnda en flummig hippie som plockar ut startelvan efter spelarnas stjärntecken och den sistnämnda ett erkänt surkart. Det franska förbundet har givetvis stor skuld här, när hela världen garvar åt den fullkomligt inkompetente Domenech så får han likförbannat fortsätta - dömt att misslyckas med andra ord.

Italien, är precis som Frankrike, just nu ett rätt mediokert landslag. Man ska dock aldrig räkna bort Italien i ett VM och jag tror man tar sig vidare från sin grupp tillskillnad från Frankrike som troligen skämmer ut sig i den sista matchen.

Spanien då? Ikväll blir det en repris på VM-matchen 1982 mellan dessa länder och allt annat än seger för Spanien lär orsaka ramaskri hemma i det spanska riket.

Personligen vill jag till varje pris få in Cesc i en startelva, bort med Sergio Bosquets som jag personligen tycker är överflödig. Låt Xabi Alonso ligga som ensam defensiv mittfältare och placera bolltalangerna Xavi och Cesc framför. I anfallet bör Torres få chansen trots hans risiga inhopp mot Schweiz och han bör flankeras av Villa och Silva/Iniesta på den andra kanten. Men oavsett elvan som Del Bosque väljer så ska det bli seger, vilket det även kommer att bli. Jag lovar er.

Till sist ett tips när Spanien spelar. Klicka er in på radiostationen Cadena Sers hemsida under matchen och lyssna på radioreferatet tillsammans med bilderna från TV. Även fast ni kanske inte kan spanska så är det värt det! Alla dagar i veckan!

Viva España!

Christopher Kviborg2010-06-21 10:35:00
Author

Fler artiklar om Spanien