Spanien - Honduras 2-0

David Villa sänkte på egen hand Honduras i en match där det äntligen lossnade för Spanien

Spanien gick ut med nerverna utanpå tröjorna och började också väldigt trevande. Ni kan melodin. La Selección förde spelet men inte mer än så. Efter ett tag gjorde dock David Villa 1-0 med tidernas klassmål och allting släppte. Till sist blev det 2-0, också det av David Villa, och Spanien är nu med i matchen igen.

Vicente del Bosque valde att inleda matchen med i stort sett samma lag som mot Schweiz. Undantaget Silva och Iniesta som ersatts av Jesús Navas och Fernando Torres (två herrar som lyckades sådär). Sergio Busquets som kritiserats hårt och faktiskt kännts överflödig spelade dock fortsatt vidare tillsammans med Xabi Alonso.

Den första halvleken var allt annat än underhållande. Den blev som så många andra matcher i detta VM. Ett konstant gnällande på domaren. Spelare som slutade spela och istället började gestikulera vilt omkring sig och vifta om gula kort hit och dit. Något vi inte är vana att se spanjorerna göra så frekvent och något som visar hur mycket matchen egentligen betydde. Och ska vi vara ärlig så skulle Spanien ha haft minst en straff i den första halvleken.

Istället gjorde David Villa ett otroligt vacker klassmål då han drog två Hondurasspelare, tog sig in i straffområdet, vände upp, tog två-tre steg in i mitten och stänkte upp bollen i nättaket. VM´s säkert största individuella prestation såhär långt och nödvändigt andrum för del Bosques mannar.

I den andra halvleken kunde Spanien spela ut mer och istället koncentrera sig på att anfalla med den tyngd vi är vana att se dem göra. David Villa gjorde snabbt 2-0, denna gången via ett Hondurasben och matchen var avgjord. Honduras hade inte en enda målchans på hela matchen och Casillas behövde inte oroa sig nämnvärt.

Det som istället skrämmer är alla missar. David Villa hade tre, fyra chanser att göra hat-trick. Däribland en missad straff. Och även de andra herrarna missade en del. Det funkar mot Honduras men i de kommande VM-matcherna kommer det inte bjudas lika generöst på målchanser.

I nästa match, på Midsommarafton, väntar Chile i en väldigt dramatisk match där allt kommer avgöras. Seger för Spanien och det behöver ändå inte vara nog. Då får vi troligen tre lag på sex poäng där det gäller att ha bäst målskillnad för att kunna avancera. Och då behöver Spanien prestera bättre än såhär. Det kommer bli en rysare. Jag lovar!