Lagbanner
"Borde gjort fler mål"
Såg ett sårbart Spanien, enligt egen utsago.

"Borde gjort fler mål"

Spanjorerna självkritiska men lättade efter 2-0 mot Honduras.


Spanien vann som bekant sin första match i detta mästerskap utan att briljera igår kväll. 2-0 mot Honduras, eller "bara 2-0" som man hellre säger nu. För de tre poängen till trots är det få som känner sig nöjda efter gårdagen.
En av dem som hoppats på betydligt mer än vad som visades är förbundskapten Vicente Del Bosque.
- Vi gjorde en godkänd match, säger han, men jag är inte belåten. Vi borde ha satt betydligt fler av våra chanser, vi är långt ifrån att vara på den nivå vi kan och bör vara på i ett VM.

Del Bosque vill nu höja ett varningens finger inför fredagens avgörande match mot Chile.
- Mot Schweiz spelade vi bättre än vad vi gjorde igår, och ändå förlorade vi. Igår var vi mer öppna, alltför obalanserade och där igenom också väldigt sårbara. Spelar vi likadant mot Chile kommer vi att bli de som lider nederlag, det är ett mycket aggressivt lag och de har imponerat så här långt. Det blir en oerhört svår match.

Tvåmålsskytten och straffsumparen tillika David Villa säger såhär:
- Vi är väldigt långt ifrån att vara världsmästare just nu. Vägen vi har framför oss är både lång och svår och jag tycker inte att någon ska börja ut ut något än. Vi kan mycket mer än vad vi visat, men det går inte att bara säga heller, utan man ska leva upp till det. Nu har vi vårt öde i våra egna händer och det ska vi vara tacksamma över. Att spela avslappnat i VM går inte.

FIFA utsåg Villa (visst känns det löjligt att kalla honom Barcelona-anfallaren när han inte spelat en enda match med Barca än?) till matchens bästa spelare trots den brända straffen.
- Jag missade för att jag sköt utanför, konstaterar han snillrikt och får därefter frågan om detta berodde på nervositet.
- Nej, jag var varken nervös eller pressad, men jag fick felträff och bollen gick utanför. 

Enligt  Aftonbladet kan David Villa stängas av postumt för örfilen på honduraren Izaguirre, och "riskerar" alltså att missa ödesmatchen.
Ställer mig ytterst tvivlande till att detta skulle komma att ske, utan att uttala mig om rätt eller fel i sammanhanget.

Sergio Busquets, som kritiseras för att bromsa upp Spaniens spel genom att ofta vara sen in i situationerna, tycker såhär:
- Jag försöker alltid göra mitt jobb och hjälpa mina lagkamrater, men i slutet av dagen är allt som spelar roll att Spanien vinner och det gjorde vi nu. Jag förstår om det uppstår diskussioner men jag har tränarens förtroende och vi sätter vår tilltro till hans omdöme. Vi hade otur senast och behövde den här segern.

Lagkapten, Iker Casillas var fåordig efter slutsignalen.
- Vi kunde gjort fler mål, sa han. Vi borde gjort fler mål. Vi var stundtals alldeles för okoncentrerade och det slarvades för mycket. Men vi vann och det var absolut nödvändigt efter första förlusten så naturligtvis är vi lättade. Chile blir en final.

Mot Chile, som med sina sex poäng leder gruppen, är det alltså bara vinst som räknas om Spanien vill spela vidare i turneringen.
Schweiz möter Honduras och jaghar mycket svårt att se de sistnämnda tråckla sig igenom deras imponerande disciplinerade försvar.


Källa: El Periodico de Aragón

Nina Ljung Fredman2010-06-22 10:58:00
Author

Fler artiklar om Spanien