Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Pessimistkonsulten

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Pessimistkonsulten

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Äntligen är tv och internet tillbaka i hemmet igen. Skojar ni bortskämd och bekväm man blivit när man inte klarar sig utan?! Nu är ordningen iallafall återställd och ingen är gladare än jag. Välkommen hem till mig VM!

Norrlänning som jag är tar jag första bästa chansen att gnälla också:
Var det bara jag eller var David Villa inte i balans igår? Inte så mycket för slaget, ser man på reprisen så är Hondurasspelaren ute efter familjejuvelerna, och då skulle också jag slå tillbaka. Däremot tänker jag spelmässigt.

Villa klarar sig undan på grund av det fina förstamålet men så mycket till lagspel tyckter jag mig inte se igår. Rätta mig gärna om jag har fel. Det berömda spanska lagspelet var stundtals som bortblåst och istället tyckte jag mig se spelare som slogs för sin egen överlevnad.

David Villa hade tidernas passningsläge till Xavi när han sätter det första målet men istället skjuter han själv. Ett beslut som fortfarande skulle kritiserats om han missat. Likväl tar han skott i ett ganska dåligt läge vid det andra målet och straffen ska vi inte tala om.

Den nya Barcaspelaren är underbar att skåda men igår tyckte jag mig se en ny sida av Villa. Han gjorde det bra, något annat kan man inte säga med  två mål men...ändå. Utöver målet brände Villa också en hel del och i samtliga lägen gick han 100% på att göra mål själv. Det var enbart sin egen målskörd som gällde.

Kanske har det gått lite för bra lite för länge för Spanien, eller så har säsongen varit lång, lång, lång för jag tycker mig se lite bekväma spelare ute på plan. Men det är klart, laget har ju en evighets VM-förbannelse kvar att bryta också.

Hoppas på mer avslappnat och glädjefyllt spel mot Chile istället...
Upp till bevis då.

***
Spanien var förstahandsfavorit inför VM men efter Schweiz halkade man ner till trejdeplats. Leder det gör Argentina tätt följt av Brasilien.

***
Allvarligt. Vad händer i Frankrike? Bortskämda snorungar som har för mycket att säga till om säger jag bara!

***
Stackars Nordkorea. Jag lider stort med dem. Inte för att jag gillar landet men jag unnar verkligen ingen av spelarna straffarbete i landets gruvor...

***
Grattis till Barcelona B och Alcorcón som båda ska spela i Segundan nästa år. Två lag vi hört mycket om under året.

***
Mycket taktik nu. Själv har jag alltid varit skeptisk till VM´s gruppmatcher. Mycket, väldigt mycket, avgörs i omgång ett. Vinst eller förlust då och man kan spela ganska mycket på det under det som återstår. Framför allt i den sista omgången. Vad händer exempelvis när ett lag redan är klart för avancemang? Då ställer de ju bara ut skorna. Eller om två lag har ett gott öga till varann? osv. Brasilien och Portugal lär ju inte slå sig blodiga när de möts om jag säger så. Och jag tror inte Mexico - Uruguay kommer urarta till värsta målfesten heller direkt.

För Spanien gäller iallafall bara en sak - seger. Jag tror förvisso att Schweiz kommer få problem att föra spelet mot Honduras men för att vara 100% är det seger. Då går La Selección till att börja med om Chile på målskillnad och sen är det upp till Schweiz om de ska passera Sydamerikanerna.

Vid oavgjort mot Chile måste Schweiz förlora mot Honduras och det är kanske att begära lite för mycket. Vilken midsommar vi kan få!

***
Det ser riktigt kallt ut i Sydafrika men jag kommer också ihåg de första dagarna i Österrike under EM. Fy f#n vad det inte var skoj med 8-9 grader och gråmulet regn. 
Nej, fotboll ska spelas under blå himmel och med sol. Om fyra år är det VM i Brasilien. Aaaah, jogo bonito säger jag bara!

***
Och på tal om (Den uteblivna) värmen. Såhär jobbigt är det att följa landslaget från Costa del Sol.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-22 16:42:00
Author

Fler artiklar om Spanien