Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Glada toner i Spanien

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Glada toner i Spanien

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Skadeläget i det spanska landslaget börjar ljusna. Både Sergio Ramos och Iniesta som dragits med skadebekymmer verkar ha givit klartecken för spel mot Chile. Spanien spelar för övrigt i blåa tröjor och vita byxor, i form av bortalag. La Roja mot La Roja alltså.

***

Ganska mycket ingivande av hopp i den spanska pressen. Marca skriver exempelvis om att Spanien alltid har vunnit den tredje gruppmatchen i VM sedan VM 1986:

VM 86: 3-0 mot Algeriet

VM 90: 2-1 mot Belgien

VM 94: 3-1 mot Bolivia

VM 98: 6-1 mot Bulgarien

VM 02: 3-2 mot Sydafrika

VM 06: 1- 0 mot Saudiarabien

OK. Klart för avancemang alltså.

***
I Diario AS är det business as usual, och tar i lite mer än alla andra. AS berättar om att de spanska spelarnas fysiska kapacitet kommer att öka i åttondelsfinalen – eftersom träningsupplägget fungerar så. Detta kanske förvisso är sant, men det känns som att Spanien ska ta sig vidare från gruppen innan det börjar talas om ”träningsupplägg för slutspel”.

***
Tyskland- England. Mycket spännande, just nu lutar det kanske lite åt tysk seger. Tyskland – som jag tycker påminner en hel del om Frankrikes guldlag från VM 98: många spelare med rötter utifrån, många spelare som kan få sina genomslag ordentligt bekräftade och förstärkta , och många spelare som symboliserar en ny generation i Tyskland.  Även det svenska landslaget ser ut att gå mot en sådan trend (detta gäller så klart för många länder, vilket gör framtidens landslag spännande i många fall).

***
” Se acabo Italia” (slut för Italien)– den rubriken satte Diario Marca när Slovakien gjorde 3-1, ändrades till” …salvo milagro ” (om inte ett mirakel sker) 3-2 och sattes dit igen någon minut senare. Och det hade varit fantastiskt roligt att se liverubriken om Italien tagit sig vidare. Trist för italienarna som nu får bygga om inför EM.

R V2010-06-24 18:02:00
Author

Fler artiklar om Spanien