Lagbanner
2015-09-06 18:00

Malta - Azerbajdzjan

Europamästarna sätts på prov

Vinst tar Spanien till åttondel...

...och det kan även oavgjort eller till och med förlust göra. För vinst mot Chile ger första plats i gruppen, givet att Schweiz inte ställer till med ett målkalas mot Honduras. En pinne till Spanien innebär att Schweiz inte får vinna mot Honduras, och vid förlust finns den lilla räddningsplankan att Honduras inte besegrar Schweiz med tillräckligt många mål som Spanien förlorar med. Hänger ni med? Bra.

Det är alltså en hel del som är ovisst inför den sista omgången i grupp H, som förvandlats till ett riktigt drama. För det som i förhand liknande en enkel resa till gruppseger, har förvandlats till en strid om Spaniens överlevnad i VM från och med match 2. Och nu är det dags igen, mot en motståndare som imponerat. Chile har full pott, spelat sevärd fotboll, har sina stjärnor igång och verkar inte backa för någonting.

- Vi kommer att äga bollen och gå för vinst, säger Chiles förbundskapten Marcelo Bielsa.

Vad gäller laguppställningar rapporterar Chiles sektion på Svenska Fans att Valvidia ersätter avstängde Mati Fernandez som mittfältskreatör, samt att Bielsa möblerar om till ett 4-2-1-3 – liknande system.

Gasen i botten för Chile - Spanien då?

I anfallsväg ser Del Bosque ut att satsa på Torres som spets, tillsammans med Villa och Iniesta med utgång från kanterna. Alltså två passningsskickliga spelare som också kommer att försöka gå på en hel del genombrott. David Villa gjorde det mycket bra mot Honduras - som förvisso spelade ett tafatt försvarsspel under vissa stunder - och alla vet vad Iniesta, min personliga favorit i det här landslaget - är kapabel till att göra. Briljerar Iniesta, ja , då lyser även Spanien.

Mittfältstrion får återigen heta Xabi – Busquets – Xavi. De två senare fick dålig kritik efter inledningsmatchen mot Schweiz, men hyllades för sina insatser mot Honduras. Xabi har övertygat rejält turneringen igenom.

Så – Spanien är inte beroende av annat än sin egen insats. Hur som helst finns det troligen bara två resultat – antingen bekräftar Spanien sin kandidatur till VM-guldet, eller så lämnar La Seleccion återigen ett världsmästerskap i stor tomhet. Upp till bevis alltså, och det finns väl knappast något bättre läge att göra det än i en direkt avgörande match.
Sergio Ramos sammanfattar lagets tankar:

- Dom kommer med all säkerhet att göra det svårt för oss – men vi måste tro på vinst.

- Jag hoppas att vi får ut mer av vårt spel, och att flytet i avslutningarna är på vår sida, avslutar han.

R V2010-06-25 01:20:00
Author

Fler artiklar om Spanien