Lagbanner
Inför Spanien - Portugal
Torres är med från start igen och har en del kvar att bevisa. Varför inte komma igång i en åttondelsfinal i VM och mot lillebror Portugal?

Inför Spanien - Portugal

Nu börjar allvaret när lillebror Portugal står på den andra planhalvan och mycket talar för att del Bosque kör vidare med samma lag som mot Chile i en spännande, känslofylld och oviss match

Resan mot VM-guld har kommit fram till åttondelsfinalen. En match vi alla visste skulle bli svår redan i lottningen. Antingen skulle Brasilien, Elfenbenskusten eller just Portugal stå för motståndet och till sist blev det alltså grannlandet i väst. Och ska det bli några vidare matcher i detta VM för spansk del så krävs det nog att man visar mer än vad man hitills gjort.

Fernando Torres håller med:
- Ni har inte sett det bästa av Spanien än.
Inte heller av Torres va? El Niño har inte riktigt hittat sin roll efter alla skador och måste bevisa mer än tidigare.

En annan med problem är Xabi Alonso men när Spanien tränade idag deltog äntligen Real Madridspelaren efter att ha varit borta från träning sedan Chilematchen och det såg bra ut. Xabi ska vara spelklar till Portugal. Värre är det med Raúl Albiól som helt klart missar både Portugal och en eventuell kvartsfinal.

För övrigt tyder mycket på att del Bosque mönstrar samma elva som mot Chile. David Villa som gjort de flesta spanska målen kommer få en stor roll. Målar den blivande Barca-anfallaren igen. Ja, då är mycket vunnet.

Portugal som kanske har Cristiano Ronaldo i oförtjänt mycket fokus har spelat övertygande i VM. 0-0 mot både Elfenbenskusten och Brasilien är inget att skämmas för och 7-0 på Nordkorea imponerar på de flesta trots motståndets mindre namnkunniga spelare. Ska Spanien ha en chans måste fokus ligga på laget Portugal och inte bara CR9. Visst måste man gå hårt åt Ronaldo men det gäller också att se upp med spelare som Tiago, Liedson och Simão. Förbundskapten Quieroz har också förhoppningar att Danny och Duda ska kunna hoppa in i och störa spanjorerna vid behov.

Det mesta talar för att vi kommer få se en känslofylld, intensiv och spännande match där den ofrånkomliga matchen i matchen kommer gå mellan David Villa och Cristiano Ronaldo. Men båda lagen måste visa sitt rätta jag för att kunna vinna. Utan tvekan. 
Spanien är bättre på pappret men måste spela ut som de inte gjort under våren och sommaren för Portugal har visat bättre VM-form. Än så länge.

Mötet i Kapstaden bli faktiskt de båda grannländernas första VM-match. Av de tidigare 32 mötena har La Selección vunnit 15, tolv har slutat oavgjort medan Portugal vunnit fem. En klar historisk fördel för Spanien med andra ord. Men det senaste tävlingsmötet, det gick i Portugal-EM 2004. Då vann lillebror med 1-0... Ovisst var ordet.

A por ellos!

Matchinfo:
Spanien - Portugal
Green Point Stadium, Kapstaden
Kl.20:30 Tisdag 29 Juni

Domare: Hector Baldassi (Argentina)

Preliminära laguppställningar:

Spanien:
Casillas; 
Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila; 
Busquets, Xabi Alonso, Xavi; 
Iniesta, Villa, Fernando Torres.

Portugal:
Eduardo;
Ferreira, Carvalho, Bruno Alves, Coentrao;
Tiago, Pepe, Meireles;
Simão, Liedson, Cristiano Ronaldo

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-06-28 22:20:00
Author

Fler artiklar om Spanien