Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Capdevila i nyckelroll

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Capdevila i nyckelroll

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Snart dags för Spanien – Portugal. Och matchen spelas på låg höjd, jämfört med tidigare, vilket kanske bäddar för stor underhållning.

Portugal, som gått i Argentinas fotspår i VM- från ett tveksamt kval till att ha växt ordentligt i VM. Det som oroar mest är givetvis Cristiano Ronaldo. Särskilt eftersom han ofta kommer att ställas mot Capdevila på sin kant, som inte är sin bästa form.  Det blir extra viktigt för Puyol och fränst Busquets att ge ordentligt med understöd, vilket givetvis kan öppna upp andra hål defensivt. Tur att Spanien har Pique… 

Fast det måste även påpekas att Portugal har Villa och Iniesta  att oroa sig för på sina båda kanter...

Xabi verkar bli hel till åttondelen. Mycket viktigt.

Många matcher i matchen som det snackas en hel del om : men den som missats är speciellt matchen mellan Vicente Del Bosque och mannen som ersatte honom i Real Madrid – Carlos Quieroz.

***
Av 196 dopningskontroller har 0 kommit tillbaka negativa, vilket är positivt.

***
Det mesta går Argentinas väg. Domslut, målskyttar som levererar, Messi som styr spelet och Heinze som får göra lite som han vill. Tyskland –Argentina blir mäktigt.

Tyskland har alltså England, Argentina, kanske Spanien eller Portugal och troligen Brasilien eller Holland i sin väg fram till eventuellt VM-guld. Stort.

***
Paraguays fotboll har döpts till catenaccio med salsa. Alltså rolig defensiv fotboll, typ.

***
Var den inne? 


R V2010-06-03 12:22:00
Author

Fler artiklar om Spanien