Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Capdevila i nyckelroll

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Capdevila i nyckelroll

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Snart dags för Spanien – Portugal. Och matchen spelas på låg höjd, jämfört med tidigare, vilket kanske bäddar för stor underhållning.

Portugal, som gått i Argentinas fotspår i VM- från ett tveksamt kval till att ha växt ordentligt i VM. Det som oroar mest är givetvis Cristiano Ronaldo. Särskilt eftersom han ofta kommer att ställas mot Capdevila på sin kant, som inte är sin bästa form. Det blir extra viktigt för Puyol och kanske Busquets att ge ordentligt med understöd, vilket givetvis kan öppna upp andra hål defensivt. Tur att Spanien har Pique.

Fast det måste även påpekas att Portugal har Villa och Iniesta att oroa sig för på sina kanter...

Xabi verkar bli hel till åttondelen. Mycket viktigt.

Många matcher i matchen som det snackas en hel del om : men den som missats är speciellt matchen mellan Vicente Del Bosque och mannen som ersatte honom i Real Madrid – Carlos Queiroz.

***
Av 196 dopningskontroller har 0 kommit tillbaka negativa, vilket är positivt.

***
Det mesta går Argentinas väg. Domslut, målskyttar som levererar, Messi som styr spelet och Heinze som får göra lite som han vill. Tyskland –Argentina blir mäktigt.

Tyskland har alltså England, Argentina, kanske Spanien eller Portugal och troligen Brasilien eller Holland i sin väg fram till eventuellt VM-guld. Stort.

***
Paraguays fotboll har döpts till catenaccio med salsa. Alltså rolig defensiv fotboll, typ.

***
Var den inne? Inte inne? Var det offside? Med tanke på den senaste tidens lite mindre imponerande domarinsatser är det väl dags att diskutera frågan om systemet överhuvudtaget.

Och liksom, människan har varit på månen och vänt – så det borde inte vara totalt omöjligt att optimera bedömning inom sporten fotboll. Känns det som i alla fall.

Mitt, i och för sig inte så (än, vill säga) genomtänkta förslag är att kopiera delar av den amerikanska sporten. Där vet man hur man skapar underhållning. Tränarna ska få ett antal challenges, dvs kunna utmana x antal beslut under matchen. Den aktuella situationen granskas – med hjälp av all tillgänglig teknik. Har tränaren som använt sig av en challange fel, drabbas laget av något slags lätt straff.

Då hade England haft 2-2, Argentina inte gjort 1-0 mot Mexiko – men framförallt: Spanien hade gått vidare till semifinal i VM 2002, och självklart tagit guld.

R V2010-06-29 12:32:00
Author

Fler artiklar om Spanien