Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: VillaMaravilla

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: VillaMaravilla

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Det är extremt mycket VillaMaravilla i den spanska onsdagspressen. Och visst är han värd alla hyllningar, El Guaje. Trots en inte helt övertygande start och en hel del chanser missade mot Honduras har han växt till Spaniens MVP.

- Vi förtjänade vinsten - vi fick verkligen slita och ha tålamod, säger han till Diario Marca.

***
Kul att Del Bosque äntligen visade fingertoppkänsla, i ett avgörande läge dessutom. Nu tänker jag inte bara på att han tog ut Torres- utan också att Xabi och Xavi höjde sig enormt i andra efter att justerat sina positioner. Xabi var åter fantastiskt bra och äntligen fick Xavi trilla igång sina passningar.

- Vi vill skriva historia, säger Mustaschen och fortsätter.

- Paraguay är en tuff motståndare, som vi har stor respekt för.

***
Torres ja, det måste finnas en förståelse för att El Niño inte presterar på topp. Än. På grund av sin skada har han inte mer än 15 hela matcher i kroppen sedan februari. En annan sak är att han har fortsatt förtroende i startelvan.

Och så Llorente. Han har troligen spelat till sig ett inhopp till kvartsfinalen, och kanske en plats från start . Känslan säger dock att Mustachen inte kommer att röra om elvan. Men Llorente fungerade troligen precis som Guardiola tänkte att Zlatan skulle spela i Barca (fast i de luxe-version så klart).

- Torres hade sprungit sig trött, och jag föredrog en fräsch spelare, säger Mustachen något diplomatiskt om bytet Niño- Llorente.

***
Efter segern mot Portugal, och den övertygande andra halvleken är Spanien andrahandsfavorit hos spelbolagen att lyfta bucklan. Brasilien är fortsatt favoriter.

***
Bollinnhav Spanien - Portugal: 61 % - 39 %. Jag tror att det säger det mesta. Och Ronaldo kändes väldigt isolerad, mycket tack vare ett starkt spanskt försvar. Nej, Portugal fick anfalla och pressa på med mer hjärta än hjärna, vilket ofta är ett dåligt tecken.

***
Spanien har Barca och Tyskland har Bayern som sin referenspunkt. Kanske hade också England mått bra av att ha sin grund i Premier League, för att få ut max av sina spelare. Särskilt Gerrard, Rooney och Lampard - som presterar fantastiskt i sina klubblag.


***
Stämningen piskas upp rejält inför VM-klassikern, Tyskland - Argentina.

- Argentinarna provocerar sina motståndare och har ingen respekt. Det inträffade redan i åttondelsfinalen mot Mexiko, säger Bastian Schweinsteiger enligt Diario AS.

Ja, det blir nog inget kärvänligt möte. Oddsen för många gula kort lär vara rätt lågt, kort sagt. Vilket kanske inte är helt fel för en eventuell semifinalmotståndare…

R V2010-06-30 20:06:00
Author

Fler artiklar om Spanien