Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Nya Zeelands succé

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Nya Zeelands succé

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Spanien mot laget som världen fullständigt förälskat sig i. Till och med engelsmännen verkar gilla det här tyska landslaget.  Aldrig på något sätt enkel uppgift alltså. Men om Spanien vårdar bollen i vanlig ordning, lär det inte bli lätt för Caravan of Löw att fortsätta sin kärlekssaga i VM. Framför allt – det kommer att sätta stopp för tyskarnas kanske giftigaste vapen – kontringarna.

Jag antar att det är den största skillnaden mellan de lag som Tyskland besegrat hittills och Spanien. Argentina spelade mycket på känsla och England kändes inte alls balanserat. Spanien är tillräckligt organiserat för att besegra Kärlekståget, hoppas jag. Tufft blir det i alla fall.
 
Bara för Del Bosque att plocka fram videon, och visa hur man inte ska försvara mot Klose & co. Nordkorea – Portugal kan också komma väl till hands. 

***
Villa i all ära. Han gör dom avgörande målen. Men Iniesta – jag kan inte upprepa det tillräckligt många gånger. Han är overklig. Det är hans genombrott som bryter alla strukturer och öppnar upp för avgöranden. 

***
Även Sergio Ramos övertygar i Villas skugga. Är det Maiconryktet som eldar på? Det spelar ingen roll. Sergio Ramos är bättre än på länge.

***
Iniesta, Villa och Casillas får mest hyllningar i spansk press dagarna efter avancemanget till semifinal. Sämst betyg? Inte helt oväntat går utmärkelsen till domare Batres. 

***
Rätt eller fel – det är faktiskt helt otroligt hur en domare lyckas stå i centrum när det handlar om Spanien och VM. OK – det var säkert rätt att Villas straff fick slås om. Fast då skulle även Paraguyas straff ha fått gå om. Konsekvent agerande är väl en egenskap man kan kräva av en domare som fått äran att döma i VM. 

Det och snygga outfits så klart. Träffar du Batres på stan och frågar om vädret - klä dig för det motsatta. 

*** 
Det har talats om Nikereklamens förbannelse i VM. Dödsstöten måste ändå ha varit när Cristiano gick och blev farsa och mjukis i samma sekund. Facebook ljuger som bekant aldrig.

***
Spanien hade under några minuter mot Paraguay åtta (!) spelare i elvan som antingen är uppfostrade i FC Barcelona eller som spelar där. Klubbens arbete med att odla fram talanger är enormt. Och det här med att Catalunya is not Spain tål att skrivas om. 

***
Del Bosque har lyckats bra med sina byten under slutspelet. Pedro och Cesc blev avgörande mot Paraguay (och visst blev laget likt det som tog hem EM-finalen för två år sedan?) Visst, det visar hur bra och pigg bänk Spanien har, men det är möjligt att det också visar brist på fysisk form i vissa fall av startelvan (läs framför allt Torres).

***
Till sist - om Tyskland eller Spanien vinner VM, då blir Nya Zeeland enda lag som lämnar turneringen obesegrat. Troligen något av det mest otippade i VM.  Vi firar med att titta på landets roligaste export, klicka här

R V2010-07-05 17:05:00
Author

Fler artiklar om Spanien