Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Heja Paul

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Heja Paul

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Bläckfisken Paul har sagt sitt. Spanien besegrar Tyskland! Efter att ha valt rätt vinnare i Tysklands samtliga matcher i VM är saken nu klar. Paul valde Spanien. Allt är klart. VM-finalen är ett faktum. Tjohoo. Bemöda dig er inte att ens kolla på matchen. För en bläckfisk kan väl inte ha fel?

***
Viktigaste matchen i Spaniens historia skriver spansk media. Och även spelarna verkar hålla med. Ett bra tecken om ni frågar mig. För vinner man EM kan det inte vara så förvånande att man gått såhär långt i ett VM. Men istället verkar spanjorerna fokusera på historien och att slå vidare rekord. En motivationsfaktor bra mycket högre än att ”bara” vinna en fotbollsmatch mot Tyskland.

***
Varje VM har sin outsider. Minns Belgien 1986, Sverige och Bulgarien 1994, Kroatien 1998, Sydkorea och Turkiet 2002 och kanske Portugal 2006. I år heter överraskningen Uruguay. Utan tvekan.

Såhär svarade vi i panelen (före VM) på frågan om vilket lag vi tror skräller mest.
Jag (Robert): ”Serbien, Ghana, Elfenbenskusten.” Nej, Nej, Nej!
Emil, Chilered: ”England” Njae, skulle inte tro det va!
Palacios, Hondurasred: ”Paraguay, Danmark”. Inte så illa pinkat. Paraguay gjorde det bra.
Peter, Schweizred: ”Elfenbenskusten”. Icke!

Uruguay. Nope, inga röster där inte. Men det är med glädje jag ser mig själv ha fel. Har gillat laget ända sedan Ruben Sosas dagar.

***
Vidare rekord. Villa är nu den spanjor som gjort mest mål i ett och samma VM och även flest VM-mål antal matcher i rad. Två till och han är även förbi Raúl som den bästa spanska VM-målskytten ever. Det går bra nu.

Missa heller inte hans egen VM-låt. Kanske sommarens slagdänga i Spanien? Villa-MaraVilla.

***
Torres på sidan om planen och Silva i hans ställe med Villa ensam på topp. Hur låter det? Det kan bli verklighet imorgon.

***
Fotbolls-VM. Världens största evenemang som bevakas av egentligen alla. (Nästan) alla de största fotbollsstjärnorna är där och uppslagen torde vara stora och obegränsade. Men vad sker? Jo en bläckfisk på ett zoo i Tyskland snor allt utrymme. Året är 2010 och om allt inte var bättre förr så inte fan är det paradiset idag heller va?

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-07-06 19:29:00
Author

Fler artiklar om Spanien