Lagbanner
2017-09-09 16:00

Fleetwood - Oldham

Inför Tyskland - Spanien
Här är de historiska herrarna som nu ska ta Spanien till landets första VM-final

Inför Tyskland - Spanien

Spanien spelar sin största match någonsin när Tyskland står för motståndet i en repris på 2008 års EM-final

För två år sedan tog Spanien sin största seger i landslagsfotboll. 1-0 mot Tyskland i EM-finalen kändes i underkant. Blir det samma resultat nu tar vi emot det med mer än öppna armar. Tyskland anno 2010 känns som en de luxe-variant av det lag som Spanien besegrade för två år sedan. Halva laget är utbytt mot ungt blod från U-21, och laget är på väg att charma en hel fotbollsvärld – precis som Spanien gjorde under EM.

Spanien kom till VM som favorit men har knappast visat det spelämssigt. Ändå är man i semifinal. En orsak till det tröga spelet kan vara att motståndarna som naturligtvis vet om hur bra La Roja är fokuserar på defensiven mer än någonsin mot Spanien. Spanien har fått nöta, nöta och nöta. Men till slut har La Seleccion glimrat till, och avgjort.

När La Selección nu möter Tyskland så är det ett lag som skiljer sig rejält från tidigare motstånd. Tyskland kommer inte att backa från sin stil. Inte Spanien heller. Det kan bli en riktigt bra match. 

Uppställningen är mer oklar än någonsin. För Del Bosque har hittills insisterat med samma elva. Nu verkar Fernando Torres närvaro från start hänga på en lös, nå – i alla fall ganska lös, tråd.

En variant är att Fernando Llorente kliver in för att ta striden mot tyskarnas mittbackar, och skapa mer utrymme och tid för Xavi och Iniesta. En strategi som lyckades mot Portugal. En annan lösning är att starta med antingen Cesc, Pedro eller David Silva. Det skulle innebära att David Villa tar steget upp i banan som ensam anfallare, och att Spanien vinner i passningstempo och mer djupt spel. Den varianten använde Del Bosque mot Paraguay. Även det ett lyckat drag. Och funkar inte det har Spanien som bekant visat egenskapen att påverka matchbilden, och framför allt sin offensiv, med en mer än stjärnfylld bänk – ett vapen som inte ska underskattas.

Det här innebär alltså att följande män kommer att starta: Casillas: Capdevila, Puyol, Pique, Sergio Ramos; Xavi, Busquets, Xabi; Iniesta och Villa. Återstår att se vem den elfte mannen blir. Valen står mellan Torres, Llorente, Cesc, Pedro eller Silva.
Men troligen startar Torres. 

Motståndarna Tyskland har tvärtemot Spanien charmat hela världen. Ni vet det bittra snacket om att Tyskland alltid vinner och så vidare. Allt det är historia. Nu ler alla i kapp med tyskarna istället. Och tacka för det med de matcherna laget har i bagaget. Parallellerna med det här tyska laget och Frankrikes från VM 98, de finns där. 

När nu Spanien står på den andra planhalvan har Löws mannar spelat mot Australien, Serbien, Ghana, England och Argentina och bara förlorat en enda match. Och mot Spanien vill de ha revansch för förlusten på Ernst Happel i Wien.

Laget som imponerat kraftigt är sånär på avstängde Müller intakt. Hans plats i startelvan tar troligen Cacau.

Missa inte matchen i matchen mellan David Villa och Miroslav Klose. Kanske de två spelare i världen som alltid slår till när det behövs som mest!

Till sist - Dagens citat tillägnar vi Vicente del Bosque. Mannen som trots kritik tagit Spanien längre i ett VM än någon annan.
- Sedan barn har vi fått lära oss att Tyskland alltid spelar final.

Dags att ändra på det nu!
A por ellos!

Matchinfo:
Tyskland - Spanien
Durban Stadium, Durban
Onsdag 7 Juli Kl.20:30

Domare: Viktor Kassai (Ungern)

Preliminära laguppställningar:

Tyskland:
Neuer;
Lahm,Mertesacker, Friedrich,Boateng;
Khedira, Schweinsteiger;
Cacau, Özil, Podolski;
Klose

Spanien:
Casillas;
Sergio Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila;
Xavi, Busquets, Xabi Alonso;
Iniesta, Villa, Torres

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-07-06 23:23:00
Author

Fler artiklar om Spanien