Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Vamos!

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Vamos!

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

VM-final! Matchen vi alla trodde vi skulle få se före VM. Matchen vi aldrig trodde vi skulle få se när VM väl börjat. Det har sett knackigt ut, det har sett osäkert ut. Men nu. Nu jäklar.
VM-final!

Det är alldeles för nära inpå matchen för att jag ska orka/kunna/hinna göra mer analysera men visst ser det oförskämt bra ut? Holland är ett superlag och är obesegrade hitills men va fan...

Det enda jag tycker är tveksamt är Vicente del Bosques byten. Både i Paraguaymatchen och nu mot Tyskland har han plockat ut de kanske bästa och viktigaste spelarna främst för att få tiden att gå. I en ledning med 1-0! Vad hade hänt om motståndarna kvitterat?!

2x15 minuter och straffar utan David Villa på plan är inte vad La Selección behöver.

***
Och så har vi Robben och Sneijder då ja. Två som ratades av Real Madrid och sen dök upp på Bernabeu som Champions Leauge-finalister i varsitt lag. Nu kan det göra det igen. Störa Spanien och knäppa dem på näsan ordentligt en gång till.

***
Före säsongen talades det om att La Liga tagit ett jättekliv framåt men att Bundesliga tagit ett ännu större. Av det fick vi ett smakprov ikväll. Men var är England och Italien?

***
Om Spanien vinner VM. OM! Ja då skrivs historia Absolut. Men känn på följande.
Då har Xavi, Iniesta och Puyol (nån mer?) inom loppet av två år vunnit:

VM
EM
Champions Leauge
Spanska Ligan
Spanska Cupen
Spanska Supercupen
Europeiska Supercupen
VM för klubblag

Och säkert något mer jag missat.
Sen är det bara att lägga av för vad finns det då kvar att spela för?

***
Lite ligasnack och Sverige.
Välkommen Kennedy Bakicioglü! Ligans tredje svensk spelar numera i Racing. Ska bli kul att se vad du mäktar med i Santander Kennedy!

Till sist - Zlatan känner nog hopplösheten när Barcaanfallarna gör succé. Men va fan. Säger man inte att det tar en säsong att anpassa sig till La Liga? Och gjorde inte svensken mer än 15 mål totalt? Och avgjorde el clásico på hemmaplan. Inte så illa pinkat om ni frågar mig.

Bit ihop Zlatan. Acceptera att vara femtevalet och se till att ta chansen när du får den. Gör du det kan de inte hålla dig utanför ligan länge till...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-07-07 23:32:00
Author

Fler artiklar om Spanien