Lagbanner
2018-02-03 16:00

Notts County - Crewe

VM-final <br> Inf&ouml;r Holland - Spanien
Andra raka mästerskapsfinalen väntar för Spanien. Holland är hemmalag så det blir snällt andrastället för La Selección

VM-final
Inför Holland - Spanien

VM-final. Världens största och finaste fotbollsmatch. Hur det än går ska en ny vinnare, ett lag som aldrig tidigare vunnit, koras på Soccer City Stadium i Johannesburg. I den ena ringhörnan hittar vi orangea Holland. I den andra de för dagen mörkblåa Spanien. Fighten kan börja!

För en månad sedan samlades 32 lag i Sydafrika. Idag, 62 matcher senare, återstår endast två. Holland och Spanien.  Ett lag som övertygat och vunnit allt som kommit i sin väg. Ett lag som förlorade inledningsvis, fick kritik, men som spelat upp sig rejält. Det är dags för firma Sneijder/Robben att ta sig an David Villa med vänner.

Vicenete del Bosque har i det närmaste startelvan klar för sig. Och den tippas bli precis som förut. Det enda egentliga frågetecknet är om Pedro ska få fortsatt förtroende istället för Fernando Torres. Pedro skötte sig med den äran i matchen mot Tyskland men Torres är å andra sidan Torres. Om inte annat svår att peta. Det mesta talar dock för Pedro på planen.

Taktiskt sett finns det heller inget att ändra på för del Bosque. Det spanska spelet mot Tyskland var briljant och det är egentligen bara att fortsätta med samma rörliga spel. Holland är ett offensivt lag som kommer passa spanjorerna bra. Det sista vi vill ha är ett Inter/Schweiz som backar hem och håller tätt bakåt. Framåt är David Villa fortsatt glödhet när han har chansen att bli hela mästerskapets skyttekung och tillsammans med Xavi och Iniesta kan någon av dem vinna priset VM´s Guldboll.

Trots att motståndarna Holland vunnit rubbet så är Spanien favoriter. Något Holländarna inte verkar ha något emot. Tvärtom. Det här är en gyllene chans för dem att äntligen få de VM-guld Cruyffs mannar tappade under 70-talet och då ska man inte ha alltför mycket press på sig. Inte mot Spanien.

Mycket kretsar runt Sneijder och Robben. Två herrar som båda kan få VM´s Guldboll men också två herrar som de spanska försvararna känner väl från deras tid i Spanien. Det gäller att Xabi Alonso och Busquets stänger ytorna för Sneijder och att Capdevila är vaksam för Robbens kantlöpningar. Här måste även mittbackslåset i form av Puyol och Piqué vara alerta på Robbens ständiga inbrytningar och skottförsök.

Historiskt sett har Holland och Spanien mötts åtta gånger varav La Roja har bärgat hem tre segrar, Holland fyra och en match slutat oavgjord. Senaste gången lagen möttes var i en träningsmatch i mars 2002. Då vann Holland med 1-0 efter mål av Frank de Boer. Ikväll möts lagen igen.

Endast 90 minuter återstår av VM. Hela spanska folket sitter klistrade framför TV´n. Jag gör det. Du gör det. Nu kör vi!
A por ellos!

Matchinfo:
Holland - Spanien
Soccer City Stadium, Johannesburg
Kl.20:30 Söndag 11 Juli

Domare: Howard Webb (England)

Preliminära laguppställningar:

Holland:
Stekelenburg;
Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen, Gio van Bronckhorst;
Van Bommel, De Zeeuw;
Robben, Sneijder, Kuyt;
Van Persie

Spanien:
Casillas;
Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila;
Busquets, Xabi Alonso;
Iniesta, Xavi, Pedro;
David Villa

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-07-11 01:10:00
Author

Fler artiklar om Spanien