Lagbanner
Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Skisser för sommaren

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika: Skisser för sommaren

Spanienredaktionen bloggar om VM-slutspelet i Sydafrika

Hur känner du nu?
Känner du någonting?
Hur känner du nu?
Jag väntade mig ingenting.
Och hundratusen ögon stirrar på oss, ingen ser
Och hundratusen röster skriker efter något mer

VM är över. Så också mitt skrivande för säsongen. Precis som vanligt schvichade VM förbi medan jag fortfarande väntade på att det skulle börja. Lite snöpligt tog det slut, förvisso på bästa tänkbara sätt, men med lite distans ska nog hela mästerskapet blir klassiskt.

Grattis Afrika till ett bra genomfört VM. Det talas om att säkerheten var under all kritik vilket är märkligt med tanke på hur snacket gick före mästerskapet. Men nu gick det vägen och Afrika klarade att genomföra världens största evenemang med bravur.

På något sätt speglade sig Afrikas ovana att arrangera av på hela VM. Alla misstag vi fick se. Målvakter som drällde med bollar, domare som missade både offsider och mål och spelare som inte visste vad fair play är. Sådär härligt oorganiserat som det ska vara i Afrika men också tråkigt att skrämmande att se i vissa fall.

Till slut stod Spanien där som vinnare. Laget som alltid har haft världsstjärnor men aldrig lyckats. Mycket på grund av slumpen. Domarmissar, bortdömda mål, missade straffsituationer. Ja allt det som gick åt skogen i de andra matcherna i detta VM ni vet. Denna gången upprepade sig dock inte historien för La Selección och på något tvärtemotsätt fick det kristyngda landet istället något att glädja sig för, för en gångs skull i VM-sammanhang.

***
Pepe Reina. Varje landslag har sin clown som gillar att synas. Sverige hade en gång i tiden Magnus Hedman men han verkar ju i det närmaste blyg i jämförelse.
Stort att ha en kille som sprider glädje i truppen som Reina på bänken.

***
Paul. Bläckfisken. Ska vi äntligen slippa höra, läsa, prata om honom nu?
Den hemska tanken slog mig nyss att han kan vara ledare för ett asiatiskt spelsyndikat. Riggade matcher under bästa sändningstid. Det vore något va?

***
Ruben de la Red. Inte att förglömma. Dani Jarque och Antonio Puerta hyllades efter VM-guldet men så också de la Red. Ruben som kunnat gå samma öde till mötes som sina landsmän hyllades före Guldhjältarnas ankomst till centrala Madrid. Stort!

***
Puyol lägger av. En man vars kämpartakter alltid imponerat på mig. Enda sedan jag såg honom för första gången, då i OS i Sydney 2000, har jag gillar hans kämpartakter. Något säger mig att Puyol inte kan annat än spela fotboll. Vid sidan av planen är han blyg och tystlåten, på planen en ledare. Lite grann som att han spelar för att han inte kan göra annat. En man som uppskattar sporten mer än att vinna titlar. Eller har jag fel?

***
Nu väntar semester för både mig och spelarna. Kan inte låta bli att förundras hur alla orkar. Jag är helt slut efter att ha bevakat hela VM. Tänk dig då att ha spelat!? Dessutom har nästan allas lag återsamlats igen så trots några veckors ledighet så kommer man ligga efter vid återkomsten. Jag säger då det...

Själv ska jag inte göra ett smack under nästan en månad. Om jag bara kan hålla mig borta.
Mallorca spelar och tränar i skrivande stund i Sverige (2-1 på Djurgården i Eskilstuna och 2-1 på Norrköping på Nya Parken) och Málaga har inlett en ny era i spansk fotboll i och med shejkens köp av klubben. Detta oavsett hur det går. Sen så har Mourinho anslutit. La Liga har blivit Världsmästarligan. Silly Season pågår för fullt. Intresset som aldrig varit större kommer nog öka ytterligare. Och...zzzZZzz.

Nu, efter nära 100 VM-relaterade blogginlägg, matchrapporter, artiklar, reportage och kröinkor, väntar hängmatta i solen, bad, uteserveringar, Den blomstertid nu kommer, dans på Sunnanö, ljusa sommarnätter, mygg, E4, grilla, båtturer och massor av svensk sommar. Kort och gott SEMESTER!

Ha en bra sommar, ta hand om er och hoppas ni uppskattat lite av det vi gjort under säsongen. Tänk på att svenskafans är en sida av fans för fans och alla vi som jobbar med Spanien har en annan huvudsyssla på dagarna. Tyvärr är det bara näthatarna som oftast märks och tar plats i forumen men jag vet det finns de som tycker annat också, det värmer. Vi tar åt oss och uppskattar alla era synpunkter så länge de är konstruktiva. Jag är tillbaka i höst igen. Until then...

..Trevlig sommar - Que tengais un buen verano!

***
En vänlig grönskas rika dräkt
har smyckat dal och ängar.
Nu smeker vindens ljumma fläkt
de fagra örtesängar.
Och solens ljus
och lundens sus
och vågens sorl bland viden
förkunna sommartiden.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-07-15 10:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien