Lagbanner
Inför Mexico - Spanien
För bara en månad sedan såg det ut såhär. Nu är det dags igen. Mexico borta!

Inför Mexico - Spanien

Första matchen som världsmästare går mot Mexico och är inte alls av den vänskapskaraktär man kan tro

Landskamp. En månad efter VM-finalen. Sömnpiller med reservernas reserver? Absolut inte! Vicente del Bosque har plockat ut nästan alla världsmästare och är på plats på fantastiska Aztecastadion för att vinna. Utan tvekan.

Med sju Barcaspelare och en Sevilladito har del Bosques uttagningar orsakat ramaskri i Spanien. Med bara dagar till Supercupfinalen mellan de båda lagen borde de bästa spelarna, som brukligt i vänskapskamper, kunna få avstå. Men när Mexico firar självständigheten från Spanien ska de bästa stå på planen. Utom i just Mexico då där Chivasspelarna står över på grund av Copa Libertadores. Märkligt.

Sett till VM-finalen saknas bara fem spelare. Reina, Torres, Iniesta och Albiol samt Javi Martinez som kampar med U21. Men i övrigt är alla på plats. Nya i laget är Cazorla, Bruno och Monreal. Noterbart är att Puyol är kvar i laget och inte alls slutar som många sagt och trott. Det senaste gör gällande att Katalanen med det krulliga håret fortsätter i landslaget i två år till.

Trots att La Selección kommer inleda med världsmästarna så kan de flesta räkna med många byten och kanske lite mindre speltid åt Barca/Sevillaspelarna i en trots allt ganska tuff match. Mexico vill visa sig bra under Enrique Meza och med blandningen av gammalt och nytt tror ingen att de bara lägger sig ned och ser på mot motståndarna.

Det mesta talar för att del Bosque startar med så många tongivande guldhjältar som möjligt för att sedan byta friskt. Laguttagningen nedan är högst preliminär men ändå rimlig.

Matchen spelas på Aztecastadion. En av världens största arenor som hyst två VM-finaler. En där Pele tagit emot bucklan, en där Maradona gjort det samma. Mäktigt!

Matchinfo:
Mexico - Spanien
Aztecastadion, Mexico City
Onsdag 11 Augusti Kl.22:00

Domare: R. Moreno (Panama)

Preliminära laguppställningar:

Spanien:
Casillas;
Sergio Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila;
Xavi, Xabi Alonso, Busquets, Cesc;
David Villa, Llorente

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-08-10 23:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien