Lagbanner
For the money or the fame?
Kung Zlatan

For the money or the fame?

Vad som visade sig bli en av vårt rikets framgångsrikste och mest älskade idrottsprofiler har hamnat i sin egen skugga. Han som en gång var den busige, glade och självsäkre invandrarungen som växte upp i sveriges mest ökända förort Rosengård. Mot alla odds.

Som en pärla bland gråsten, som en svan bland ankungar skilde han sig från mängden. Det var många som redan då anade hans storhet. Han hade allt som krävdes för att bli en Megastjärna men han har från första början visat att han saknar de kvaliteer som krävs för att förbli en Megastjärna.
Jag menar i vilket lags hjärta kommer Zlatan vara den kung som vi i Sverige ser honom som?
Vilket lag kommer hylla honom som sin icon?
Zlatan började sin karriär i Malmö för att sen dra snabbt vidare till holländska Ajax där han blev en nyckelspelare som laget kom att lita på.  Trots sin stjärnstatus i Hollad var han inte nöjd och så fort Italiens f.d gudfader Luciano Moggi visade intresse började han starta bråk för att Ajax skulle släppa honom till Juventus.
Väl i Italien där han snabbt blev Juvvefansens nya favorit satte han sina kamrater i sticket när det då sjunkande Juventus blev nedflyttade till Serie B. Han lämnade Juventus för Inter och lämnade besvikelse och ilska bakom sig hos fansen.
Efter den andra Scudetton i Inters tröja blev han snabbt spelaren som alla talade om, han vann skytteligan och hade nu nått toppen.
Det är absolut inte lögn att säga att Zlatan Ibrahimovic nu var en av världens bästa spelare, han hade pengarna, makten och berömmelsen.
Men Zlatan var själv FORTFARANDE inte nöjd.

Det var forfarande någonting som spökade för Zlatan. Han ville ha Allt till vilket pris som helst.
Detta är ingen The rise and fall historia?  
På ett sätt har vi ju redan sett (The Rise) men står vi inför (The Fall) nu …??
Kanske The fall blir just förtidspensionera sig på Barcelonas bänk, eller spela i Milan.
Om detta nu räknas som ett fall på en komet karriär som Zlatans. Jag menar han har ju vunnit ALLT förutom den där ”Jävla Champions League”.
Men som hos oss alla andra måste även Zlatans prioriteteringar ändras i takt med hans förutsättningar.
Nu har ävem Manchester City gett sig i budgivnigen och detta kommer också skapa väldigt mycket väsen på grund av deras storlek på plånboken.
Som vi redan vet så kommer Milan inte lägga ett jättebud på Zlatan eftersom deras transferpolicy inte går ut på att köpa dyra spelare. Milans president Silvio Berluscconi har sagt det att de inte lägger stora pengar på spelare över 27 år
Även om de spenderar stora pengar på en spelare så blir det en som är under 24- 25 år och det vet jag inte om du vinner Champions league med.
Och i Man C blir det ingen Champions League spel.
Det är allmänt känt att Pep Guardiola kommer ge sin nya heta värvnig David Villa mer speltid än vad Zlatan kommer få i detta spel år. Villa måste också få sin tid att anpassa sig till Barcas spel.
Zlatan står nu kanske för sitt livs största och viktigaste beslut och jag tror gruppen The Clash sa det bäst när de sa; Should i stay or Should i go….

Ja Zlatan, hur blir det? Kommer du stå ut med tanken att du kanske får sitta på barcas bänk och vara tredje eller fjärde hand val eller Vara din egen stjärna i laget genom att flytta igen…???















Mohammad Rad2010-08-12 21:23:00
Author

Fler artiklar om Spanien