Lagbanner
Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Då kör vi!

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Då kör vi!

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll

Hej hej hej, Hola, Buenas tardes och allt sånt där.

Sommaren är över? Eller är den verkligen det? Lite till ska vi väl kunna klämma ur den? Om inte annat genom lite fotboll i värlsklass. Världsmästarligan ni vet. Om ni inte helt tappat minnet under semestern (jag vet hur det kan vara) så vann ju Spanien VM för cirkus en och en halv månad. Ett stycke modern nutidshistoria. 

Sedan dess har både spelare och undertecknad hunnit ha semester. Zlatan har varit aktuell för samtliga lag i såväl England, Italien och säkert Armenien också. Özil har varit rykande aktuell för både Real och Barcelona, bläckfisken Paul har varit nära en övergång till Madrids Zoo men valde till sist att stanna i Tyskland. Raúl och Guti har lämnat spansk fotboll, en snuskigt rik oljeshejk har köpt Málaga och därmed blivit den förste utländske investeraren i spanska ligan, Puyol har hunnit sluta i landslaget och sen börja om igen, La Selección har hunnit ha semester och sen spelat landskamp igen och Spanien har fått böter(??!!) efter att ha spelat fult i VM-finalen. Och ligan har fått en svensk till (Kenedy, Racing), kanske två (Rosenberg, Hércules). Med mera, med mera. Allt detta på bara typ en månad. Sjukt mycket medan jag själv bara ätit och druckit gott, solat och badat i en rad städer längs med Sveriges land. Eller vad sägs om Malmö, Göteborg, Örebro, Sundsvall, Piteå, Uppsala och Stockholm på tre veckor? Ska det va så ska det va. 

Just nu är bloggens skepnad lite oklar. Vem skriver? Vem gör det inte? Varför? En sak är i alla fall att jag vill ha en mer levande blogg. Det blir bara patetiskt när man sitter i Sverige och inte på plats i Spanien. Andrahandsinformation är inte det ultimata. Det innebär att jag vill ha mer influenser från er läsare. Bilder, gästinlägg, frågor. You name it! Kom igen och hjälp mig/oss att klara av det. Maila in det ni vill visa eller ha sagt på robert.johansson@svenskafans.com så ser jag till att förmedla det på bloggen. 

***
Ingen sommar utan anekdoter. Kanske ingen helt rumsren men de flesta av er är väl vuxna (nåja) antar jag. Jag ska själv bli pappa om bara en månad och när så är fallet beblandar man sig gärna i liknande kretsar för att liksom snappa upp hur det funkar och sådär. Då kom det fram till att en kompis (naturligtvis) syster fått barn nyligen. Det föreföll sig så att barnet låg med en hand upp ovanför huvudet vilket gjorde att handen kom ut först av allt så att säga. Då böjer sig systerns pojkvän ner för att titta hur det går, ser endast en hand sticka ut och utbrister. 

- Kolla. Guds Hand! 

Barnmorskan tittar förvånat upp och frågar:
- Är ni religiös? 

Killen svarar:
- Nej för fan. Maradona! Målet mot England i VM 86. Guds Hand! 

Kan bara bli en kommande storspelare i den ungen…. 

***
La Liga växer och blir större för vart år avseende stjärnstatus men det är också många som lämnar ligan för gott. Ovanligt många den här säsongen känns det som. Raúl och Guti är som sagt två legender som försvinner till Tyskland respektive Turkiet men det finns fler:

Athletics gamle trotjänare Exteberria lägger skorna på hyllan.
Henry, Touré och Rafa Marquez lämnar Barca.
Mista överger Depor för Toronto.
Osasunas löfte Azpilicueta drar till Marseille.
Landslagsmannen Silva spelar nu i Man C.
Ibagaza försvinner till Grekland

Alla mer eller mindre betydande namn som kommer att saknas. Tack för allt!

***
Four Four Two skrev en Spanientips i deras senaste nummer. Missa inte det. Det vimlar nämligen av svenskafans/spanien-skribenter. Kul läsning och välförtjänt uppmärksamhet för oss som lägger ned massvis med fritid på sidan. 

***
Det var allt för nu. Säsongen är igång i och med Sevillas 3-1 på Barcelona i lördags. Retur i helgen sen ligan helgen därpå. Vi säger så, så länge. Och precis som alltid – jag kommer tillbaka…

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-08-16 20:55:00
Author

Fler artiklar om Spanien