Lagbanner
Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Tröjinflation

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Tröjinflation

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll

När jag var liten älskade jag att samla på fotbollströjor (ok jag erkänner, det gör jag idag med) och jag passade på att inhandla en ny varje semester. Trots att det egentligen inte var nödvändigt. Hade man en så hade man en. Barcelonas såg likadan ut år till år. Så också landslagströjan. Så gott som i alla fall.

Annat är det idag när klubbarna lanserar nytt säsong efter säsong. Lika mycket som jag älskar det så hatar jag det. Min själ slits itu av vacker estetik vs. kommersialism och konsumtionssamhället.

Den här säsongen slänger de flesta lagen ut tre tröjor. Ni vet, förstaställ, andraställ och tredjeställ. Plus då minst två olika målvaktströjor. Bara för spel i ligan! Sen ska ju lagen som ska ut i Europa har en likadan uppsättning till! Kolla bara Racing nedan. Lite för mycket hybris om ni frågar mig men det verkar ju funka...



Sen så finns det ju naturligtvis en tjusning i tröjorna. Estetiken jag talade om. Hur mycket jag än inte känner något speciellt för Real Sociedad och Hércuels kan jag inte låta bli att älska deras matchställ. Kolla Real Sociedads andraställ och kolla Hércules förstaställ. Lovely!





Skillnaden idag mot för när jag var barn är att jag inte köper tröjorna. Jag bara njuter av att titta på dem. Därför: Robert vs. Konsumtionssamhället 1-0.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-08-18 17:39:00
Author

Fler artiklar om Spanien