Lagbanner
Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Baby boom

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Baby boom

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll

Förra säsongen vimlade det av "kids" som slog igenom för den stora massan. Det började med Munuain i Athletic och eskalerade i Canales i Racing. Sen ska man inte glömma Osasunas Azpilicueta och Monreal. Kanske de fyra som det talades mest om här i Sverige.

Inför den här säsongen finns Munuain kvar i Athletic där han väntas ta en större roll, Canales har sökt lyckat i Real Madrid (kommer han få speltid?), Monreal ska försöka slå sig in i landslaget på allvar via Osasuna och Azpilicueta gör detsamma i Marseille.

En som många glömt är däremot Juanmi. Málagas ynglig som sånär blev den yngste målskytten i ligans historia. Till sist blev det "bara" ett mål i Copa del Rey för 93:an. I år ska det dock bli andra bullar. Trots fyra nya anfallare i Málaga, bland annat VM-spelare från Uruguay och Ghana, så har Juanmi gjort succé för nye coachen Ferreira. Två mål och mycket ros från Ferreira vittnar om att Juanmi kan inte bara kan bli den yngste genom tiderna i Málaga utan också en av de största.

Eller som Ferriera själv uttryckte det efter Málagas förlust mot Wiesbaden:
"Hela laget är utbytbart förutom Juanmi".
Håll koll efter nummer 49 i Málaga den här säsongen!

***
På tal om baby boom. Det blir mycket så nu när man själv är på gång att få ett. Igår avverkades Ullared, ja jag vet jag skäms, men i jakten på bra priser är inget heligt i det här fallet. Hur som helst, på tal om mitt tidigare inlägg om konsumtionssamhället, gissa vad jag hittade. Något som supporterbutiken på Camp Nou garanterat inte säljer mest av.
Check it out! Ullared Vs. Spanska Ligan 1-0.





Snacka om att kommersen är stor. FC Barcelona finns ta mig f#n överallt, var man än går. Samma, lika med Zlatan.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-08-21 12:08:00
Author

Fler artiklar om Spanien