Lagbanner
Stabil Real Madrid gynnar oss alla ..!!

Stabil Real Madrid gynnar oss alla ..!!

Det är nu gått månader sen Jose Mourinho kom till sitt ovala rum i Vita Huset i Madrid. Där ska han försöka erövra en helt ny fotbollsnation. En fotbollsnation som på senare år har blivit en av de absolut största både klubbmässigt och landslagsmässigt

Med tanke på Real Madrids stora plånbok och deras köplust i kombination med Mourinhos popularitet så var alla spelare i alla lag i samtliga ligor på röd alert denna sommar.
Till och med jag fastnade för Youtube klippet med Mourinhos avsked från Italiens Bad boy Materazzi, Att se Internazionales vattentäta kämpe läcka som ett såll gav mig gåshud och fick mitt hjärta att gunga en aning.
Men så har det varit sommar efter sommar. Real Madrid fick ut tårar från alla Manchester United fan när Beckham lämnade det röda för de vita, Efter detta följde även Christiano Ronaldo med. Tårar fälldes även i Italien när det blev officiellt att Kaka skulle lämna Milan för Real Madrid, Xabi Alonsons sommar långa avsked från alla Liverpool fan listan kan göras lång och Real Madrid fans har fått motta hat och hårda ord efter varje inköp av spelare som Figo, Zidane och Ronaldo Senior samt alla tränare som har fått lämna sina stabila jobb för en chans att nå toppen med
Real Madrid. Silly Season is still on!

Varje varelse med två ben som kan sparka boll kopplas nu ihop med Real på ett eller annat sätt och detta innebär fler sura miner runt om i fotbollsvärlden. Nu väntas tusen och åter tusen fler anti Madridistas efter denna sommar.
Men detta till trots har Real Madrid alltid varit ett älskat, Respekterat och vinnande lag innan en viss Senor Perez fick för sig att sitt Real Madrid till en annan dimension. Och nu, några 100 miljarder kronor efteråt sitter dem trogna fans här och ser på när f.d. Real Madrid spelare som Cambiasso, Samuel Etoo, Sneijder och Robben tar sig längre i mästerskapen än vad Real gjort på flera år. Men dessa spelare tillhör nu andra klubbar som Real Madrid enkelt skulle ha slagit under en av sina storhetstider (tror jag). Och det är med sorg och ilska som dem ser dessa spelare ta andra klubbar dit Real Madrid på papperet ska befinna sig.
 Personligen vet jag inte om jag tycker att en Champions Leauge buckla är värd all den sorg som alla Madridistas har gått igenom. Real slängde bort spelare som Morientes, och nu även spelare som Kaka, Benzema samt Lass lever farligt i Madrid. Det har varit onödiga överansträngningar för en av världens största klubb tycker jag i alla fall.

Hur svårt kan det vara att hålla ett av världens genom tiderna mest framgångsrika lag på rätt spår, ett vinnande spår? Svaret har varit ganska enkelt, Smart maktfördelning!
Problemet med dagens Real Madrid är just detta, maktfördelningen. I Vita Huset i Madrid har vi en viss Senor Perez som försöker vara president, sportchef och tränare på en och samma gång samtidigt som han vill erövra världen ”finansiellt”.

Det är inte första gången världen ser en maktgalen ledare som vill hålla i alla trådar och vi vet ju hur detta brukar sluta; Dem brinner, faller och försvinner.
I ärlighetens namn behöver Real Madrid inte andra klubbars bästa spelare eller tränare för att nå deras mål, Dem behöver endast En person som har kunnandet och erfarenheten att göra det bästa av det som dem redan har, En riddare som kan få Perez att falla från sin hög häst.

Real Madrid står nu inför en ny era. En era som kommer ledas av en gigant som kommer på sin gyllene sadel och fattar tyglarna på den vita Lipizzanern och som kommer leda slagskeppet genom de sju haven och mot en ny storhetstid. Han som kommer för att överta kronan, Heter Jose Mourinho.
Då blir Han verkligen The Special One.
Länge har många trott och hoppats på att Real återigen ska åter bli en stabil och vinnande klubblag, En klubb som både är älskad och fruktad. Det som fick mig att en gång i tiden respektera denna ärorika klubb var just att dem var bäst utan att behöva anstränga sig.

Eller vad tycker du..???

8/23/2010 

Mohammad Rad2010-08-24 19:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien