Lagbanner
Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Zlatan 2.0

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll: Zlatan 2.0

Kviborg och Robert bloggar om Spansk Fotboll

Zlatan. Igen. Mer klarspråk denna gången. Vad händer egentligen? Jag har sällan sett Zlatan så ödmjuk och hårt jobbande som idag. Ändå är han mer utfryst än någonsin.

Jag vet att spanjorerna stör sig på att den gode Ibra inte firar sina mål med överdriven glädje men bara det kan omöjligt vara en orsak för att vilja bli av med svensken. Det hela måste istället tillskrivas Mino Raiola. Utan tvekan. Eller vad sägs till exempel om:
- Det är större chans att Guardiola lämnar Barcelona än att Zlatan gör det.
Säger man så ber man om trubbel.

Efter fler kontroversiella uttalanden och överlägsen attityd har Raiola retat gallfeber på både Pep och Barcelonas ledning och i Familjen Barca funkar inte sådant. Enda utvägen att visa missnöje är att bänka Zlatan och på så sätt få svensken göra sig av med sin agent alternativt bli av med Ibra och därmed Raiola.

Enligt svt-text går Peps högra hand Manuel Estiatre ut i Italiensk media idag och säger följande om Raiola:
- Han pratar för mycket och som jag ser det så skadar han Ibrahimovic image

Vissa agenter kan säkert sticka ut hakan på ett taktiskt sätt för att ta uppmärksamheten från sin klient men i Raiolas fall är det varken taktiskt eller smart. Det kan det omöjligt vara. För det enda som sker är att det förstör än mer för en världsspelare som redan hade det tufft.

I slutet av förra säsongen började det gå tungt för Zlatan och då hade han fansen emot sig. Men det har nu vänt och mot Sevilla såg vi också uppmuntrande banderoller till Zlatans fördel. Kanske ser de riktiga supportrarna hur mycket Ibra sliter och vart felet egentligen ligger.

***
Med fler svenskar än någonsin i La Liga så vore det faktiskt kul om Zlatan stannar i landet. Bara det är faktiskt en anledning att det pratas så pass mycket som det görs om Liga BBVA. Oavsett kvalitén på ligan.

Tänk er Henok Goitom, Kennedy Bakircioglü, Markus Rosenberg och Zlatan Ibrahimovic i en och samma liga. Jag skulle inte säga nej...

***
Vad gäller ligatipset som jag och Nina gjort så är det kul att se att det engagerar. Dock kanske lite för mycket ibland. Det är klart att man på pappret kan spalta upp Barca/Real som etta-tvåa/tvåa-etta och sen radda upp lagen efter hur bra de är på pappret ett efter ett. Men det funkar ju inte så.

Málaga kom tia sin första säsong i La Liga efter återkomsten från Segundan. Detta utan att något trott på dem före den säsongen. Inte ens de själva. Och såväl Zaragoza som Atlético har trillat ut när de varit topp-fem-kandidater. Och både Real och Barca har sviktat ordentligt någon säsong här och där. Och...Det blir inte alltid som man tänkt sig helt enkelt.

Därför tyckte vi det var roligare att ta fram ett tips med ovanstående i beaktning. Det kan mycket väl bli så att vi har fel i många fall men det känns i alla fall inte helt missvisande ändå. Och det är förbannat mycket roligare än alternativet.

Time will tell...

***
Och det är klart. Lämnar Zlatan så öppnar det upp för Cesc i Barca på ett annat sätt än tidigare...

***
Till sist. En kul artikel i Sport.
Hjälten Henrik!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-08-25 08:56:00
Author

Fler artiklar om Spanien