Lagbanner
Omgångens match: Mallorca – Real Madrid

Omgångens match: Mallorca – Real Madrid

Premiären lurar bakom hörnet och snart är vi igång. Omgångens match denna gång spelas på Iberostar Estadi, förra ONO Estadi, mellan Mallorca och Real Madrid. Här ger Mallorca-redaktionens Thomas Bronner och Real Madrid-redaktionens Christopher Kviborg oss en närmare titt på respektive lag inför premiären.

Omgång. 1

Lördag:
18.00 Hércules – Athletic Bilbao
20.00 Málaga – Valencia
22.00 Levante – Sevilla FC

Söndag:
17.00 Deportivo – Real Zaragoza
17.00 Espanyol – Getafe
17.00 Osasuna – Almería
17.00 Real Sociedad – Villarreal
19.00 Racing Santander – Barcelona
21.00 Mallorca – Real Madrid

Måndag:
21.00 Atlético Madrid – Sporting Gijón


Deltagare:
Thomas Bronner, Mallorca-redaktionen
Christopher Kviborg, Real Madrid-redaktionen


1. Dags för La Primera-premiär. Är ni taggade efter VM-uppehållet?

Thomas:
- Jodå, det är klart man är ivrig. Nu är det ju helt nya förutsättningar som gäller för Mallorca, fjolåret är historia, och Europa League likaså. Det har städats i klubben, och nu är ödmjukhet ett nyckelord. Det kunde ju faktiskt ha varit så att RCD Mallorca kunde ha gått i graven i våras. Nu börjar man om, med nya namn, både i styrelserummet och på plan. Kontraktet ska räddas och ekonomin förbättras. Och faktiskt, jag tror att det kan gå hela vägen. Paradoxalt nog, så har Mallis fler svenskafans än någonsin!

Christopher:
- Jag är extremt taggad, självfallet. Jag älskar denna tidpunkt när alla europeiska ligor sätter igång och framförallt då den spanska. Ligan känns som vanligt spännande även fast det kommer bli Real Madrid eller Barcelona som ligamästare.


2. Hemma på ONO Estadi (nu Iberostar Estadi) brukar Mallorca vara riktigt starka. Men om något lag ska kunna plocka hem tre poäng därifrån så är det väll Real Madrid? Ifjol vann marängerna med klara 1-4 ute på ön. Vad har ni för förväntningar på matchen?

Thomas:
- Real Madrid är stora favoriter, men Mallorca har ju absolut ingenting att förlora.

Christopher:
- Mallorca var otroligt starka på ön förra säsongen och under en lång period var man ju till och med obesegrade. Nu har dock ett taktiskt geni lämnat, Manzano, men ersatts av ett spännande namn i Laudrup. Truppen ser dock inte lika stark ut där Suarez försvunnit till Atlético och Aduriz till Valencia. Men en premiär är alltid tuff oavsett motstånd, mina förväntningar är så klart en underhållande match men tror det kan bli lite försiktigt spel innan paus.


3. Hur ser det ut på spelarfronten? Vilka spelare saknas inför premiären? Vem tror du kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i denna match?

Thomas:
- Aduriz förstås, sedan var ju Borja Valero nyttig mellan varven. Personligen så kommer jag att sakna Mattioni, en ”modern” ytterback som tyvärr bröt kontraktet och skrev på för Espanyol.

Christopher:
- Spelare som Garay, Pepe och Albiol är frågetecken, vi får se hur deras rehabilitering går denna vecka. Likaså mittfältsankaret Mahmadou Diarra som definitivt missar matchen. Skillnaden stavas naturligtvis Cristiano Ronaldo alternativt Gonzalo Higuain.


4. Om du hade varit manager för ditt lag, hur hade du då formerat startelvan på söndag?

Thomas:
- Skulle bli något liknande som i segermatchen mot Atlético härom veckan
Aouate (min kompis) i målet
Nunes, Ruben, Ramis, Ayoze, Marti, Castro, De Guzman, Marti, Nsue och Webo kanske? Full attack!

Christopher:
- Bra fråga och en ytterst svår sådan! Med tanke på rådande skadeläge så får jag spekulera än mer än vanligt:

Iker Casillas: Arbeloa, Carvalho, Ramos, Marcelo: Alonso, Gago: Dí María, Özil, Ronaldo: Higuain


5. Slutligen, vad slutar matchen och vilka nätar?

Thomas:
- Nsue har varit målglad och sätter nog en i premiären, men Real Madrid gör nog fler... tjugo kronor på 1-2 ger dålig utdelning va?

Christopher:
- Matchen kommer att sluta med bortaseger, jag tippar 3-1 till Real Madrid där bortalagets mål görs av Ronaldo, Higuain och en inhoppande Karim Benzema.


Tack Thomas och Christopher för eran medverkan. Imorgon lyfter vi, La Primera är tillbaka.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2010-08-27 13:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien