Lagbanner
Första helgen med Canal+

Första helgen med Canal+

Första omgången av La Liga anno 2010/2011 är spelad och tv-sänd i Sverige. Och det på ny kanal. Närmare bestämt Canal+. - Premiärer är knepiga men härliga, säger experten Jens Fjellström

Canal+ som inför den här säsongen blev av med Premier Leauge och sedan tog över sändningarna av La Liga från TV4 har visat sig otroligt ödmjuka. Bland annat har Jocke Björklund, fd Valencia, och La Ligakännare från hela Sverige, däribland svenskafansskribenter, bjudits in till kanalen för att Jens Fjellström, Lasse Grankvist och Jonas Dahlquist ska kunna sätta sig in i ligan på bästa sätt. I helgen gick första sändningarna och det var mycket att tänka på.

- Ny studio, nya kameravinklar, promenader, grafikskyltar och inte minst en ny liga med helt nya förutsättningar, säger Jens Fjellström.

En annan sak som är annorlunda med Spanien mot för Premier Leauge är mañana, mañana. Något herrarna på Canal+ snabbt blev varse.

- Ena halvtidsvilan var 14 minuter, nästa 17, fortsätter Jens Fjellström. Ena matchen startar två minuter för tidigt, nästa två minuter för sent. Laguppställningarna kommer sent och är till och med felaktiga. Vi hade ingen aning vilka överraskningar som väntade runt hörnet.

Även kommentatorn på plats, Anders Fredriksson, tyckte det var skillnader. Dock av det trevligare slaget.
- Jag kom till Málaga på lördag förmiddag och det var ju 35 grader ute. Bara att lägga sig på stranden i två timmar innan det var dags för att dra på sig kostymen och gå till arenan. Jag messade ocskå Niklas Holmberg på plats i Bolton och frågade hur stranden var där borta, haha.

- Matchen i Málaga var bra. Stort tryck på arenan. Efteråt var det bara att promenera hem i den varma natten.

Dagen efter flög Anders Fredriksson upp till norra Spanien och Santander.
- Det var otroligt vackert där uppe. Grönt och fint. Där kan jag tänka mig semestera privat. Matchen var inte lika bra som den i Málaga men det var ju Barcelona som spelade. Men Racing var inte bra och kommer få det svårt. Största jublet kom när Iniesta byttes ut. Det är stort.

På det stora hela var Anders Fredriksson mer än nöjd på sin första Spanientripp.
- Jag har ju mestadels följt Premier Leauge tidigare och det är klart att det tar några omgångar innan man är inne i den spanska ligan men ge mig fem veckor så ska det sitta fullt ut. Det gäller bara att se varje lag en gång så är det lättare. Det var skönt att vara på plats direkt den första omgången.

- Jag är positivt överraskad av spelet som håller väldigt hög klass men också av livet på läktaren. Det råder en familjär stämning och tryggt. Familjeliv kan man säga. Spanjorerna är vänliga. Dessutom fick man komma nära både spelet och spelarna och det får man inte i England. Här fick jag en bild med både Bojan och Piqué nere vid avbytarbänken. Det är stort.

Premiären är över och kanalen pustar ut. Jens Fjellström avslutar:
- Det kommer att synas om vi jämför den här helgen med en helg om två månader. Det finns mycket vi kan göra bättre. En premiär är en premiär.

Canal+ upplägg för Spanien är som följande:
Lördagar - Viva La Liga med Nora Strandberg varannan vecka och Peter Henriksson varannan vecka. Tre direktsända matcher i Canal+ och i Canal+ Sport 1.

Söndagar - Fotbollssöndag med Grankvist/Fjellström/Dahlquist. Fyra direktsända matcher.

Måndagar - Måndagsmatchen sänds alltid.

Fokus i programmen ligger på snacket i Spanien, betraktelser, åsikter och självklart helgens La Liga-matcher. 

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-08-31 21:02:00
Author

Fler artiklar om Spanien