Lagbanner
Robert bloggar om Spansk Fotboll:  Kviborg och Rosenberg

Robert bloggar om Spansk Fotboll: Kviborg och Rosenberg

Robert bloggar om Spansk Fotboll

En går, en stannar. Kviborg försvinner, jag blir kvar. Ja så kan man säga det. Med bloggen alltså.

Jag minns en dag då jag just flyttat till Västkusten och pratade med min nyfunne vän Rickard Petersson som då var Spanienredaktör. Ensam sådan.
- Fan Robert. Jag hinner inte med allt. Funderar på att ta in lite hjälp. Funderar på Christopher Kviborg. Han är en ambitiös kille. Bor i och för sig i Stockholm men han är bra ändå.
Och på den vägen är det.

Kviborg jobbade på och blev något av ett varumärke. Någon man aldrig såg till eller läste men som alla pratade om. Iallafall på svenskafans.
När jag under mina studier på Journalistprogrammet hade praktik så förlade jag den i huvudstaden. Sverige mötte Spanien i EM-kval på Råsunda. Jag fick pressbiljetter. 
Efter matchen mötte jag Kviborg för första gången. Jag innanför presszonen, han utanför. Tvärtemot vad det skulle bli många gånger senare.

Vi tog en öl på Fridays i Kungsträdgården och pratade lite boll. Två grabbar som gillade den ädla sporten. Inte mer än så. Kviborg tyckte det var lite kul att han var min chef, jag skrattade mest. Efter det talades vi vid sporadiskt och gjorde något SF-uppdrag ihop.

Sedemera hoppade Rickard av sitt uppdrag som Spanienredaktör och Kviborg plockade in mig istället. Frågan fick jag på plats under EM i Österrike/Schweiz. Jag kände mig ärad, tvekade något men tackade till sist ja.

Sedan dess har vi jobbat väldigt nära inpå varandra på varsitt håll så att säga. Kviborg i Stockholm, jag i Göteborg. Fram tills lillkillen började göra för mycket TV för sitt eget bästa förstås. För då började karriären ta fart på allvar. 
Idag fick jag reda på att vår egen lille Junior lämnar sajten för Canal+. Fantastiskt välförtjänt. 

Stort grattis och lycka till säger jag! Jag har sett dig växa från AIK´s supportershop till programledare via stökiga kvällar i Linköpings nattliv och i Innsbrucks P-garage. Och även om du inte vet om det så har du mig att tacka för mycket Kviborg.

Bra jobbat, svenskafans blir en profil fattigare, men du en erfarenhet rikare.

***
En kommer, en går. Denna gången på fotbollsplanen.
Zlatan lämnar, Marcus Rosenberg ansluter. Iallafall om man ska tro Aftonbladet.
Dessutom går Rosenberg inte till Hércules som det tidigare ryktats om utan till Racing där han blir lagkamrat med Kennedy.

Två svenskar i ett och samma La Ligalag. Nyp mig i armen mamma, jag tror jag drömmer.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-08-31 22:40:00
Author

Fler artiklar om Spanien