Lagbanner
- Atlético kommer utmana om titeln
VM´s bäste spelare Diego Forlán har chans på ligaguld inom något anser Marcas Francisco Villalobos

- Atlético kommer utmana om titeln

Marcas Francisco Villalobos uttalar sig om den första omgången till Redaktör Johansson. Han tar även upp Zlatanbråket och siar vem han tror vinner La Liga. Kontentan av resonemanget är att ligan inte kommer bli lika ojämn som tidigare.

Francisco Villalobos är en av Marcas största profiler och brukar mest märkas av runt det spanska landslaget. Här fick Redaktör Robert Johansson en kort pratstund med Francisco. 

Vad kan vi utläsa av omgång 1, Francisco?
- Den första omgången visade ett Atlético från deras bästa sida. Atleti aspererar på att vara en guldkandidat redan i år, säger Villalobos. Dessutom visade sig Valencia och Sevilla vara väldigt slagkraftiga och mycket talar för att ligan inte blir lika ojämn som tidigare år.

Vilka har det bästa laget i år?
- Utan tvekan Barcelona, inte minst tack vare köpet av Villa. Barca har ett färdigt koncept som vet precis hur de ska spela i alla lägen och de styrs av fenomenet Guardiola. Om inget oförutsett sker så vinner Barcelona sin tredje raka liga. Det enda problemet laget har är att truppen är tunn och vid skador och avstängningar kan de få problem.

Real Madrid då?
- Real har Mourinho, tränaren med vinnarskallen. Men han har fortfarande mycket jobb framför sig. Om Real Madrid ska kunna besegra Barca så hänger det på spelet på planen och inte vid sidan om.

Till sist - vad säger du om Zlatanaffären?
- Zlatan anpassade sig nog aldrig till Barcelonas fotboll. Troligen för att han var van att vara den stora stjärnan i sina andra klubbar, men inte i Spanien. I Barca finns Messi, världens bäste spelare, och alla spelar som ett lag. Inte som en individ. Där krockar också Zlatans filosofi med Peps, och det är Pep som bestämmer. I slutändan var det nödvändigt och skönt att han lämnade klubben. Givetvis på ett sätt som ger en sur eftersmak. Precis som nästan alla andra klubbar han lämnat...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-09-01 17:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien