(U-21) Spanien - Holland 2 - 1 *uppdaterad*
Diego Capel firar sitt mål. Han stod för en fin insats mot Holland med både mål och assist.

Kvällens A-landslagsmatch mot Liechtenstein ligger i fokus men i skymundan spelade Spaniens U-21 lag sin kvalmatch hemma mot Holland. Matchen spelades på Deportivo Alcoyano’s hemmaarena El Collao inför tusentals spanska åskådare.

Det holländska laget kom till matchen med stort självförtroende då man var obesegrade i kvalgruppen, hittills. Det spanska laget skulle dock bryta denna positiva trend för holländarna.

Spanien ställde upp följande elva:
De Gea i målet
En fyrbackslinje med, Azpilicueta, Botía, Domínguez och Canella.
Mittfältet bestod av, Mata, Rubén Pérez, Javi Martínez och Capel.
Anfallarna var, Bojan och Canales som lite släpande.

Spanjorerna öppnade piggt och skapade tidigt en härlig chans på vänstersidan efter fint samarbete mellan Canella och Capel. Dock kunde gästerna ha gjort mål i den tionde matchminuten om det inte hade varit för De Gea som gjorde en kanonräddning. Spanjorerna fortsätter att anfalla och Bojan var mycket nära ledningsmålet men det fick vänta i några minuter. Ytterligare ett fint anfall från vänsterkanten och Capel tar sig runt sin försvarare och passar in bollen till Canales som klackar in bollen i mål. Oerhört snyggt mål av Canales som höjer sitt värde med någon miljon.

Minuterna efter Spaniens mål tar Holland tag i bollen lite mer och gör också mål, ett mål av Heerenveens nyförvärv Bas Dost, en intressant spelare som öppnade sin säsong med 2 mål på tre matcher för den holländska klubben.

I den andra halvleken gör Spanien ytterligare ett mål, ett mål av Capel mitt i den holländska pressen. Mata står för en fin pass som Capel dundrar in i mål. Kul för Sevillaspelaren att få göra ett mål och en assist. Då kan jag också tilläga att Holland fick en man utvisad i slutet av matchen i den 78:e minuten. Spanien tilldelades även en straff i den 85:e minuten. En straff som Barcelonaspelaren Bojan missade.

Spanien vinner med 2-1 och tar revansch på Holland vilket var viktigt då andra platsen i gruppen är säkrad. Spanien har en match kvar, borta mot Polen på tisdag. Holland vinner gruppen och är klara för play-off till U-21 EM 2011.

Spaniens nya tränare Luis Milla var riktigt nöjd efter matchen som summerade matchen med att säga ”Vi visste att det skulle bli en tuff match. Holland har ett bra lag, dom är väldigt snabba och har bra teknik. Dom vet hur man spelar fotboll. Att vinna idag var vår målsättning och jag gratulerar laget för deras ansträngning".