Lagbanner
Liechtenstein - Spanien 0-4
Torres gjorde två, David också, men det var Villa som skulle ta all uppmärksamhet

Liechtenstein - Spanien 0-4

David Villa tangerade Raúls målrekord i det spanska landslaget när la selección hade ännu en dag på jobbet i sitt första steg mot Ukraina/Polen

Världsmästarna åkte till Vaduz för att ta sig an Liechtenstein i ett första steg mot Euro 2010. En inte alltför erotisk laddad match på förhand och absolut inte det i efterhand heller. Spanien gjorde sitt jobb och det enda som fick en att inte byta kanal var att se om David Villa skulle gå upp i ensam topp som den spelare som gjort flest mål i det spanska landslaget. Istället fick Villa nöja sig med att tangera Raúls 44 mål.

I övrigt kan matchen sammanfattas kort. Spanjorerna tog sig igenom matchen leende och på halvfart. Anfall efter anfall mot stackars Liechtenstein som inte hade något att sätta emot. Del Bosque körde med säkra kort för att inte ta något för givet men hade lika gärna kunnat kasta in samtliga på bänken att spela från start och resultatet skulle blivit detsamma.

Roligast att se var som sagt att David Villa tangerade Raúls målrekord och faktiskt bara en ribbträff från att göra mål 45 (det kommer nästa match istället!) och att Fernando Torres gjorde två mål efter den tunga våren och sommaren han hade. EM-kvalet är igång, det kunde inte börjat bättre och mycket mer än så är det inte.

Nu väntar ett uppehåll på en månad innan EM-kvalet fortsätter med match mot Litauen hemma men däremellan väntar Argentina redan i veckan. Då i en vänskapsmatch.

A por ellos!

Matchfakta:
Liechtenstein - Spanien 0-4
Rheinpark Stadion, Vaduz

Mål:
0-1 Fernando Torres, min.18
0-2 David Villa, min.26
0-3 Fernando Torres, min.54
0-4 David Silva, min.62

Domare: Bülent Yldirim (Turkiet)

Spaniens lag:
Casillas;
Sergio Ramos, Piqué, Marchena, Capedvila;
Xavi (Cesc), Busquets, Xabi Alonso;
Iniesta (Pedro), Torres (Silva), Villa

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-09-03 22:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien