Lagbanner
Robert bloggar om Spansk Fotboll: Ingen vila, ingen rast

Robert bloggar om Spansk Fotboll: Ingen vila, ingen rast

Robert bloggar om Spansk Fotboll

Efter VM spelade La Selección sin första match som världsmästare efter redan en månad. Nu när ligan dragit igång tog det en vecka. Då i Mexico, nu i Argentina. Inga dåliga resor för laget alla vill möta. Världsmästarna. Och det är klart, det kan man nog kosta på sig med tanke på den svaga EM-kvalgruppen spanjorerna fått men oj vad det måste slita på spelarna.

Likheterna med Mexico är fler. Då spelade man och tränade på mytomspunna Aztecastadion. Nu var det dags på minst lika sagogestaltade La Bombonera. Bocas hemmaplan. Men bara för träning. Matchen går nämligen på Rivers El Monumental.

I Argentina marknadsförs matchen som "finalen som aldrig blev av" och det anspelar naturligtvis på att argentinarna själva ansåg sig vara ett lag för VM-final. Räkna också med att de vill visa det.

Inte minst på grund av att en av de största snackisarna har handlat om Spaniens spel. Det bitterljuva tiqui-taca. Cambiasso har gått ut i media och sagt att "vem vill inte kunna spela som Spanien" medan Menotti tillägger att "det gör ont att se Argentina vinna utan att spela vackert" och Messi kontrar med "det är vackert att få spela mot mästarna".

Kanske väcker detta lite medlidande hos spanjorerna för Capdevila bättrar på vänskapsrelationerna ordentligt när han lägger till att "Argentina är bättre än Spanien. Historiskt." Och så är det bra med det.

Senast lagen möttes vann Spanien i Madrid i en underhållande vänskapsmatch. Hoppas på detsamma imorgon.


***
Har ni sett spelarna i Stjärnans omtalade målgester? Nu vill man ha något liknande i Spanien. Ligan och Burger King har gått ut i kampanjen Kings Celebration där den mest originella målfiraren får ett pris. 

Påminn mig att jag aldrig mer ska äta på en världsomsfattande hamburgerkedja tack!

***
Segundan. Fem lag har öppnat med två raka segrar. Real Betis, Rayo, Valladolid, Elche och Barcelona B. I botten har de från Primeran degraderade Xerez och Tenerife förankrat sig efter två raka nollor.

I vanligt ordning får varken Villarreal B eller Barcelona B gå upp en division eftersom A-truppen redan spelar där och lite tacksamt måste det vara för konkurrenterna att kunna räkna bort några lag. Å andra sidan, vem vill avancera till Primeran tack vare att man fått stryk av Barca eller Villarreals B-lag?

Roligast är istället om Betis tar klivet upp nu. Vilka matcher vi får nästa år i så fall! Real - Atlético, Real Sociedad - Athletic, Sevilla - Betis, och då givetvis el clásico förstås. Vågar man hoppas på Celta också? Så att vi får Celta - Depor. Men det är nog att drömma efter för mycket.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-09-06 17:55:00
Author

Fler artiklar om Spanien