Lagbanner
Inför Argentina - Spanien
Xabi Alonso fightas mot Maxi när lagen möttes i Madrid för snart ett år sedan.

Inför Argentina - Spanien

I Argentina laddar man som om det vore en VM-final när man vill besegra Spanien genom att spela på deras eget sätt. Vackert. En genomkörare som passar Vicente del Bosque som handen i handsken. - Det sämsta vi kan göra är att tro vi är världens kungar.

Spanien är laget alla vill slå efter VM-titeln. Inte minst Argentina. Världslaget som med Maradona i spetsen åkte ut ur VM med dunder och brak mot Tyskland vill nu visa att de också kan spela fotboll. Och det precis som Spanien, vackert. Välkomna till den viktigaste av alla oviktiga matcher. Till den mest seriösa vänskapskampen av dem alla. Ja så hett är mötet i Argentina.

Trots att det ska vara träningsmatchernas match så är stämningen god mellan lagen. Det är mest spelet på planen som ska få tala när det gäller att bedöma hur hett mötet är. Värdlandet Argentina kommer till spel med Batista som förbundskapten i Maradonas frånvaro. Han vill göra Argentina till ett vackert spelande lag som inte bara vinner över Spanien utan också gör det snyggt.

Batista har tagit ut flera spelare från den spanska ligan och även spelare som Maradona ratade i VM. Banega, Cambiasso, Gabi Milito och Zanetti. Alla väntas också gå rakt in i elvan som ledas av Barca/Real-trion Messi, Higuaín och Di Maria. Tilläggas skall också göras att Argentina inte förlorat på El Monumental på de 15 senaste åren.

I Spaniens fall tar Vicentde del Bosque hänsyn till att många i laget spelade mot Liechtenstein i fredags. Det gör att Casillas petas i mål till förmån för både Reina och Valdés som får stå en halvlek var och på topp vilar David Villa trots att han har chansen att ta nytt spanskt målrekord. I mittförsvaret vilar Puyol vilket gör att Sergio Ramos tar ett kliv in i mitten och Arbeloa tar Ramos plats i ytterförsvaret. Mittfältet ser ut som brukligt medan Jesús Navas tar Villas plats i anfallet.

Ser man  historiskt på mötet är Argentina det bättre laget med sina två VM-titlar mot Spaniens enda. Lever man istället i nuet är det knappast något att diskutera. La Roja är regerande mästare och är också det land som vann senast lagen möttes. Då med 2-1 på Vicente Calderón för snart ett år sedan.

Matchen är unik på det sättet att det är Spanien som är riktlinjen för hur man ska spela fotboll. Tidigare har La Selección varit laget som letat sin identitet och sökt ett fungerande spel medan lag som Argentina tagit hem titlarna med hjälp av stora profiler i sitt lag. Idag är det precis tvärtom. Hela världen, inklusive Argentina, ser upp till Spanien. En tid att njuta av.

A por ellos!

Matchinfo:
Argentina - Spanien
El Monumental, Buenos Aires
Kl.22:00 Tisdag 7 September

Domare: Oscar Ruiz (Colombia)

Preliminära laguppställningar:

Argentina:
Romero;
Zanetti, Demichelis, G Milito, Heinze;
Banega, Mascherano, Cambiasso;
Messi, Higuaín, Di Maria

Spanien:
Reina;
Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Capdevila;
Xabi Alonso, Busquets, Xavi;
Jesús Navas, Fernando Torres, Iniesta

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-09-06 22:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien