Lagbanner
(U-21) Polen - Spanien 0 - 1 *uppdaterad*
Sergio Canales tog Spanien vidare med matchens enda mål.

(U-21) Polen - Spanien 0 - 1 *uppdaterad*

Det blev en seger tillslut för det spanska U-21 landslaget borta mot Polen. Målet gjordes av Real Madrids Sergio Canales i den 85:e minuten.

Ett sent mål av spanjorerna i en ganska händelsefattig match gör att Spanien är klara för play-off. Detta ska bara verifieras utav UEFA’s administration inför lottningen som sker den tionde september. 

Spanien startade lite annorlunda jämfört med förra matchen, man ställde upp i en 4-5-1 formation. De Gea fick självklart fortsatt förtroende i mål och fyrbackslinjen bestod av, Azpilicueta, Botía, Víctor Ruiz och Canella. Canella byttes ut i den 83:e minuten mot Herrera. Mittfältet såg ut som följande, Javi Martínez, Thiago, Parejo, Mata, Capel. Parejo spelade en lite mer offensiv roll och klev av efter 45 minuter då Canales klev på till den andra halvleken och Lopéz byttes senare in istället för Capel. Bojan startade ensam på topp.
 
I den första halvleken hände det inte speciellt mycket, mest offsideavvinkningar för det spanska laget. I den andra halvleken skapar dock Spanien flertalet chanser på kort tid. Riktigt fina chanser för Bojan, Mata och Martínez där samtliga chanser kunde ha resulterat i mål. Men målet fick vänta, i alla fall till det återstod fem minuter av matchen då Canales slog till mycket snyggt efter att Thiago hade fejkat ett skott på en frispark. Fin variant av en frispark och 0-1 var ett faktum. Spanien hade trycket hela halvleken och tillät inte Polen att komma till ett enda avslut. 

Landslagstränaren Luis Milla var lättad efter matchen och sa ”Det var en svår match och vi visste att Polen kunde spela bra fotboll. Vi skapade många chanser men misslyckades med att få bollen i mål. Jag litade på mina spelare och i slutminuterna bevisade dem att dem kan vinna.” 

På fredag lottas play-offrundan där följande lag är med:
Rumänien, Schweiz, Italien, Holland, Tjeckien, Sverige, Kroatien, Ukraina, Grekland, Skottland, Ryssland, Spanien, England och Vitryssland. De tio förstnämnda är gruppsegrare och så vitt jag kan se så blir Ryssland*, Spanien, England och Vitryssland de fyra bästa tvåorna. Det blir intressant vilka som kommer att ställas mot vilka. Jag skulle önska att Italien, Holland, Sverige, Kroatien, Ryssland, Spanien och England kvalade in, de är det roligaste lagen i mina ögon. Men oddsen för att någon av dessa inte skulle ställas mot varandra lär väl vara skyhöga. 

Stort grattis till U-21 landslaget som har gjort en fin insats. Låt oss hålla tummarna för ett lättare motstånd i lottningen och att vi får se de unga spanjorerna spela i Danmark nästa sommar.

A por ellos! 

* Det blev Island med sina 16poäng som blev den bästa tvåan istället för Ryssland som bara hade 22poäng. Vissa grupper har färre lag så det har med det att göra, de övriga stämde.

Jens Kassnert@JensKassnert2010-09-07 22:53:00
Author

Fler artiklar om Spanien