Lagbanner
Argentina - Spanien: 4-1
Higuain hade inte särskilt stora problem med Reina.

Argentina - Spanien: 4-1

Argentinas sprudlande anfallsfotboll var ett par numer för stort för ett ovanligt trögt Spanien.

3 stolpskott och ett tröstmål av Fernando Llorente. Mer hade inte världsmästarna Spanien att säga till om i Buenos Aires, där ett pånyttfött Argentina under långa stunder hade lekstuga inför 60 000 entusiastiska supportrar. Det som i teorin var ämnat att vara en vänskapsmatch var i praktiken något helt annat; det var ett anfallsglatt, hårt satsande hemmalag som minsann inte tänkte låta 'Monumental' intas utan vidare.
Batista ville inte bara vinna, han ville göra det snyggt med.
Och det gjorde han.

Del Bosque lät Xavi sitta kvar på bänken och gav Cesc Fabregas chansen från start. Reina stod i mål och den för kvällen ovanligt ofokluserade backlinjen utgjordes av Arbeloa, Piqué, Marchena och Monreal. är det verkligen klokt att låta trepotentiella kaptener figuerar i samma försvar? Kanske kolliderar vilkjorna hårdare då?
Någonting var det, för defensiven fungerade inte alls.
Marchena var, för att uttrycka det milt, beklaglig.

Imponerande tio minuter tog det för Leo Messi att knacka några av sina klubblagskamreater lite påminnande på axeln. Framspelad av Carlos Teves bjöd Barcaspelaren på ett mål i världsklass.
Att få göra det här målet, framför ögonen på sina landsmän, måste betyda erhört mycket för Messi, vars insatser i albiceleste inte alls möts av samma himlastormande rosningar han alltjämt mottar i Barcelona.
Tre minuter senare var det dags för Higuain att slå till.

Argentinarna tog hand om det mesta på mitten, det märktes tydligt att Cesc Fabregas inte kan vara den Xavi är för Spanien. De forna lagkamraterna David Villa och David Silva försökte ta sig runt och omkring de högt pressande hemmaspelarna, men till ingen nytta. Villas skott small i ribban; en knuten näve som dunkas i väggen - inte mer än så.

Den för kvällen briljante Carlos Tevez gjorde så 3-0 i den trettiofjärde minuten efter ett riktigt fumligt ingripande av Pepe Reina som sedermera fick se sig ersatt av Victor Valdes direkt i andra halvlek. Det var inte det enda bytet Del Bosque lät genomföra.
Llorente kom in i Villas ställe, och Iniesta gick ut till förmån för Santi 'Grytan' Cazorla. Även Silva fick gå av, Navas tog hans plats.
Tanken var förstås att få upp farten på kanterna och spela mer på inlägg. Det var ingen dålig tanke, men det fungerade inte riktigt.

För trots att spanjorerna ryckte upp sig var det fortfarande någonting som saknades. En katalysator. Då tio minuter av andra halvlek gått var förbundskaptenens tålamod slut och Xavi kom in.
Batista kontrade med att ta in Di Maria och Kun Aguero, och effekten uteblev nära på.

Framspelad av Pedro fick Fernando Llorente rädda lite av den spanska äran, och bara tre minuter senare hade Cazorla en ypperlig möjlighet att reducera ytterligare.
Istället blev det Argentinas Kun Aguero som satte den slutgiltiga punkten i den nittioförsta minuten.
4-1, ett resultat som det är lika svårt att argumentera med som mot.

Del Bosques rotation stämplas som mindre lyckad.
Själv säger förbundskaptenen att Argentina vann rättvis, men att det var synd att skillnaden blev så stor.
Synd förvisso, men förmodligen även nyttigt.
Är det dags att sätta ut ett litet utropstecken i marginalen för potentiell avsaknad av bredd och variationsmöjligheter?
Vad säger ni?


Argentina: Romero; Zanetti, Demichelis, Gabriel Milito, Heinze; Banega, Mascherano, Cambiasso; Messi (D''Alessandro, m.88); Higuaín (Agüero, m.69) ochTevez (Di María, m.60).

Spanien: Reina (Valdés, m.46); Arbeloa, Piqué, Marchena, Monreal; Busquets, Xabi Alonso (Pedro, m.71); Iniesta (Cazorla, m.46), Silva (Navas, m.46), Cesc (Xavi, m.56; och Villa (Llorente, m,46).

Mål: 1-0, m.10: Messi. 2-0, m.13: Higuaín. 3-0, m.34: Tevez. 3-1, m.84, Llorente. 4-1, m.90: Agüero

Domare: Oscar Ortiz, från Colombia
Varningar till Milito, Cambiasso, Arbeloa, Cesc och Heinze. 

Higlights från matchen finns att se här.


Nina Ljung Fredman2010-09-08 01:55:00
Author

Fler artiklar om Spanien