Lagbanner
Robert Johansson bloggar om Spansk Fotboll: Xavi saknades

Robert Johansson bloggar om Spansk Fotboll: Xavi saknades

Robert Johansson bloggar om Spansk Fotboll

Säga vad man vill om Argentina men igår höll det vad de lovade. Tjatet om att inte bara vinna utan också göra det snyggt kunde få den bäste att se Sverige - San Marino istället men de få som väl fick en skymt av Argentina - Spanien blev inte besvikna. För det kan man väl säga i en träningsmatch där seger egentligen inte var det viktigaste?

Fyllda av revanschlusta från VM och med ett ledarskap annat än vad Diego Maradona mäktade med så körde Argentina faktiskt över Spanien första tjugo minuterna och man förstår att Los Albiceleste inte förlorat på El Monumental på över 15 år.

För Spanien blev matchen istället ett smärtsamt faktum rikare. Utan Xavi stannar spelet av, oavsett med reserver på banan. Barcamittfältaren är även landslagets motor och utan honom går det så mycket tyngre.

Trots 4-1 var matchen mycket jämnare. Spanjorerna, och Villa, hade tre ramträffar och hade inte Pepe Reina halkat och gett bort Tevez 3-0 så hade matchen lika gärna kunnat sluta 3-3. Men ändock - Argentina besegrade Världsmästarna. Argentina imponerade.

***
David Villa tangerade inte alls Raúls målrekord mot Liechtenstein. Helt enligt sann traditionell spansk ordning så var inte det som delgavs i media under matchen korrekt. Enligt senaste noteringen ligger David Villa fortfarande på 43 mål. Ett bakom Raúls 44.

***
Andra Världsmästare som fick stryk. Det spanska basketlandslaget fick idag ge sig i kvartsfinalen av det pågående VM´et. Serbien belv för svåra i en helt galen match i Turkiet.

Ridå ner för Pau Gasol & Co som hade sett fram emot en drömmatch mot USA.

***
Carlos Marchenas svit bröts igår läser jag på SVT-text. Efter 57 raka matcher i landslaget utan förlust kom igår det som satte stopp på sviten. Imponerande. Speciellt när det förra rekordet hades av ingen mindre än Garrincha på 49 matcher.

***
För ett par månader sedan var han inte ens påtänkt för landslaget. När han till sist kom med till VM var det något av en överraskning trots två starka säsonger i klubblaget. Igår gjorde Victor Valdés det riktigt bra i den andra halvleken och medan Pepe Reina släppte in tre mål, varav ett på tidernas bjudning, sågick nog Barcakeepern upp på andraplatsen i jakten på San Iker i mål. Madridmålvakten står fortfarande ohotad men visst är det en imponerande resa den tidigare så bespottade Valdés har gjort?

***
Finanskrisen har drabbat Spanien hårt och det märks också i fotbollen. Lag som Deportivo och Espanyol har enligt en undersökning publicerad i Andalusiska SUR tappat hela 8000 säsongskortsinnehavare på bara en säsong.

Tio klubbar i Primeran har tappat medlemmar, sex står på Staus Quo medan fem (alla tre nykomlingar) har ökat sina. Siffror som om de fortsätter rasa kan få stora konsekvenser i föreningarna i skiktet under de stora klubbarna i landet....

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-09-08 21:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien