Lagbanner
Omgångens match: Athletic Bilbao – Atlético Madrid

Omgångens match: Athletic Bilbao – Atlético Madrid

Ligan har redan tjuvstartat och många lag har redan satt sin stämpel på årets La Liga. Omgångens match denna gång är mötet på San Mamés mellan Athletic Bilbao och Atlético Madrid. Två lag som båda vann sina premiärer. Med hjälp av Athletic Bilbao-redaktionens Peder Westerberg och Atlético Madrid-redaktionens Niclas Boberg, så tar vi oss en närmare titt på respektive lag.

Omgång. 2

Lördag:
18.00 Barcelona – Hércules
18.00 Valencia – Racing Santander
20.00 Real Madrid – Osasuna
22.00 Athletic Bilbao – Atlético Madrid

Söndag:
17.00 Getafe – Levante
17.00 Real Zaragoza – Málaga
17.00 Sporting Gijón – Mallorca
19.00 Villarreal – Espanyol
21.00 Sevilla FC – Deportivo

Måndag:
21.00 Almería – Real Sociedad


Deltagare:
Peder Westerberg, Athletic Bilbao-redaktionen
Niclas Boberg, Atlético Madrid-redaktionen


1. Då var premiären avklarad och tre pinnar inkasserade för både Athletic Bilbao och Atlético Madrid. Din spontana reaktion på ditt lags match?

Peder:
- Athletic gjorde en stabil bortamatch rent defensivt men är tyvärr likt förra säsongen lite väl försiktiga i offensiven. En stor skillnad är dock att man tog 3 viktiga poäng där man i liknande matcher förra säsongen förlorade eller på sin höjd klarade oavgjort. Försvaret gjorde allt rätt och blott 19 årige vänsterbacken Aurtenetxe visade att framtiden ser ljus ut. Javi Martinez var kung på mitten, llorente gjorde mål och supertalangen Muniain kom in och visade att han kommer bli väldigt nyttig denna säsong. Stabilt helt enkelt!

Niclas:
- Grymt med tre sköna poäng och ett positivt spel från Atléticos sida, var lite rädd för att det skulle bli lite baksmälla efter vinsten mot Inter i Supercupfinalen. Två matcher och två segrar, det har inte kunnat börja bättre för Atléticos del. Spelarna bubblar av självförtroende och det är en väsentlig skillnad jämfört med starten av ligan från förra året. Men en match gör ingen till en mästare och lördagens match är den första av flera tuffa bataljer för Madridlaget fram tills nästa landslagsuppehåll i början av oktober. Då man även ställs mot Barcelona, Valencia, Zaragoza och Sevilla, lägg därtill att man även ska hinna spela två gruppspelsmatcher i Europa League mot Aris och Bayer Leverkusen.


2. Athletic Bilbao brukar ofta vara ett väldigt starkt hemmalag där fansen hjälper att lyfta sitt lag i varje omgång. Ifjol vann Athletic med 1-0 över huvudstadslaget, men annars så brukar Atlético ha det relativt enkelt på San Mamés. Det känns som en öppen historia på förhand. Vad är dina förväntningar på matchen?

Peder:
- Som du säger har Athletic haft riktigt svårt mot lillebror de senaste åren och Agüero och Forlan brukar göra mål så fort de sätter fötterna på San Mames gräsmatta vilket troligtvis borgar för en ganska målrik och fartfylld match. Premiär på San Mames mot "Europa mästarna" gör nog också publiken lite extra taggad och kommer förhoppningsvis lyfta laget det lilla extra som kommer behövas för att ta full pott.

Så förväntningarna lyder stämning, fartfylld underhållning och 3 poäng!

Niclas:
- Bilbao spelar lite brittiskt och matcherna mot Atlético brukar alltid vara sevärda kamper. Här gäller det för Madridlaget att stå upp och inte vika ner sig för baskernas fysiska fotboll. Något som rimligtvis borde öppna upp för lite snabba spelvändningar av Madridlaget och det vore kanon med ytterligare en trepoängare. Framförallt våran anfallsduo Agüero och Forlán har en förmåga att göra mål i katedralen, en trevlig trend som förhoppningsvis förlängs i ytterligare en säsong. Som inbiten optimist tror jag på en andra raka vinst i ligan, men det kommer att bli en stenhård kamp i 90 minuter.


3. Hur ser det ut på spelarfronten? Vilka spelare saknas? Vem tror du kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i denna match?

Peder:
- Flera spelare har dragits med lättare skador och landslagsuppehållet kom nog ganska lägligt. Kämpen Toquero utgick i premiären med en rejält stukad fot och bedömdes vara borta 3-4 veckor men karln har redan återhämtat sig och vänts vara spelklar mot Atletico liksom resten av truppen. Skillnaden stavas Javi Martinez och Llorente , Tar Javi Martinez kontroll över mittfältet blir det svårt för Atletico att trä in bollar mellan mittfält och backlinje och tvingas de då lyfta långt mot Forlan och Agüero är åtminstone inte jag orolig för baklängesmål. Sen känns det kanske tjatigt att nämna Llorente hela tiden men med Caparros taktik är Athletic oerhört beroende av Llorente i sitt anfallsspel, har han en dålig dag kan det bli tufft.

Niclas:
- Atléticolägret är i skrivande stund tämligen fritt från skador, med undantag av den korsbandsskadade målvakten Asenjo. Lättare skadad är nyförvärvet Fran Mérida och han är ett osäkert kort till lördagens sena match. Sedan måste jag flika in en "bra jobbat" till FIFA och UEFA som har flyttat matchdagarna under det stundande landslagsuppehållet. Från lördag till fredag och från onsdag till tisdag, något som för framförallt är väldigt positivt för Atlético de Madrid som har flera sydamerikanska landslagsspelare i truppen. Hoppas verkligen att dessa speldagar blir permanenta under hösten! För numera hinner de tillbaka över Atlanten efter sina åtaganden och kanske till och med hinner träna ett pass innan det är dags för match igen. Under det här uppehållet är det i och för sig bara Kun Agüero som har gjort en tripp över Atlanten för en träningslandskamp mellan hans Argentina mot världsmästarna. Vidare saknar Atlético lagets tolfte spelare José Jurado som såldes till Schalke 04 på transferfönstret sista dag.

Diego Forlán är som vanligt oerhört betydelsefull för sitt lag och ska Atlético konkurrera om topplatserna gäller det att Cachavacha fortsätter att leverera. Sedan hoppas jag att duon Reyes och Agüero fortsätter att utmana som det har gjort på sistone och ge motståndarförsvaret något att bita i. Försvarsmässigt gäller det som vanligt för Atlético att man är väldigt fokuserade vid fasta situationer, där hemmalaget är erkänt starka...


4. Om du hade varit manager för ditt lag, hur hade du då formerat startelvan på lördag?

Peder:
-
Iraizoz
Iraola-San Jose-Amorebeita Aurtenetxe
Susaeta-Itturaspe-Javi Martinez-Muniain
Llorente-Toquero

Niclas:
- Det kommer att bli en fysisk kamp och det gillar spelare som Paulo Assunção och Raúl García som säkerligen kommer att blida ett centralt mittfältspar. Tror inte heller att Filipe Luis är redo för 90 minuter och att han sparas i ytterligare någon match. Det ger följande startelva:

De Gea
Ujfaluši – Godín – Domínguez – López
Reyes – Assunção – García – Simão
Agüero – Forlán


5. Slutligen, vad slutar matchen och vilka nätar?

Peder:
- Tror matchen slutar 2-1, Forlan gör givetvis mål för Atletico och Toquero gör båda för Athletic.

Niclas:
- 1-2 efter mål av Llorente och gästernas Agüero och Forlán!


Tack Peder Westerberg och Niclas Boberg för er medverkan. Dags för omgång två.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2010-09-10 13:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien