Lagbanner
Omgångens match: Atlético Madrid – FC Barcelona

Omgångens match: Atlético Madrid – FC Barcelona

I omgång tre så får vi se en riktig toppenmatch i Atlético Madrid mot FC Barcelona. Fjolårsmästarna åkte på en tung förlust mot Hércules i den förra omgången, medan Atlético klättrade upp till en första plats efter sin seger mot Athletic Bilbao. Atlético Madrid-redaktionens Niclas Boberg och FC Barcelona-redaktionens Mattias Klint hjälper oss att dyka in i respektive lags förutsättningar inför denna stjärndrabbning på Vicente Calderón.

Omgång. 3

Lördag:
18.00 Espanyol – Almería
18.00 Mallorca – Osasuna
20.00 Sporting Gijón – Athletic Bilbao
22.00 Real Sociedad – Real Madrid

Söndag:
17.00 Hércules – Valencia
17.00 Levante – Villarreal
17.00 Racing Santander – Real Zaragoza
19.00 Atlético Madrid – FC Barcelona
21.00 Málaga – Sevilla FC

Måndag:
21.00 Deportivo – Getafe


Deltagare:
Niclas Boberg, Atlético Madrid-redaktionen
Mattias Klint, FC Barcelona-redaktionen


1. Mästarna föll mot nykomlingarna Hércules, samtidigt som uppstickarna Atlético tog en meriterande seger på San Mámes mot Athletic Bilbao. Vad anser du om ditt lags insats i den förgående omgången?

Niclas:
- Är mycket nöjd med de tre poängen från Katedralen i Bilbao, även om hemmalaget hade ett visst tryck efter Atléticos tidiga ledningsmål. Trots spelövertaget hade Lejonen förtvivlat svårt att skapa några vassa målchanser. Det var ett bombardemang med inlägg mot Atléticos box där Godín var en jätte i luften och han hade fint understöd av Domínguez. I den andra halvleken fick Atlético flera fina kontringslägen och som man borde ha gjort något till mål och stängt matchen i ett tidigare skede. Men nu räckte det alla fall till en 2-1 vinst sedan inhopparen Tiago följt med i en spelvändning och nickat in returen på Simãos skott. Llorentes reducering kom i slutminuterna och gav viss nerv åt de sista minuterna av matchen.

Mattias:
- Lagets insats kan sammanfattas med ett ord; bedrövlig. Man saknade vilja, engagemang och tempo. Säkerligen mer därtill som krävs för att besegra vilket motståndarlag som helst innehållande elva professionella fotbollsspelare. Även om jag nu tror att Hércules kan vara en frisk fläkt i årets seriespel, är det direkt pinsamt att ett lag som Barcelona tappar tre poäng mot Alicante-gänget. Att det dessutom sker på Camp Nou gör inte det hela mycket bättre.


2. Ifjol så förlorade Barcelona endast en match i ligan och den kom borta på Vicente Calderón. Nu är vi här igen med Atlético Madrid som serieledare och ett Barcelona som få vet vart de har. Vad tror du egentligen om Atléticos chanser? Vad är dina förväntningar på matchen så här i förhand?

Niclas:
- Ska man bara se en match med Atlético de Madrid på Vicente Calderón, då är valet lätt, det är hemmamatchen mot FC Barcelona. Det brukar vara högoktanig underhållning av yttersta världsklass inför ett fullsatt Vicente Calderón. Med ingredienser som många mål, öppet spel, dramatik, ett råtaggat hemmalag och sist men inte minst så brukar Atlético gå vinnande ur striden. Atlético de Madrid har fin statistik mot Barcelona via tre raka vinster mot katalanerna i ligaspelet, 2-1, 4-3 och 4-2. Det om något gör att Atléticofansen ser fram emot matchen med tillförsikt. Även spelarna i Atlético de Madrid verkar se fram emot den här matchen och framförallt vår anfallsduo gillar att spela mot Barca och varför ska vi inte ta en fjärde raka mot Puyol och co.

Mattias:
- Atlético på Vicente Calderón har de senaste säsongerna varit den tuffaste matchen på säsongen. Matcherna på Bernabéu har varit en barnlek i jämförelse. Att man inte direkt vet var man har Barcelona är ett påstående som jag inte köper till fullo. För vem vet egentligen vart man har något lag efter endast två spelade omgångar?

Det är en vidöppen historia och på förhand bedöms lagen har ungefär lika stora chanser till en trepoängare. Barcelona är små favoriter. Säg 60-40 i Barcelonas favör. Matchen kommer bli sevärd och av empirin att döma blir det också en målrik historia. Om nu inte Atlético råkar få fason på sitt försvarsspel.


3. Hur ser det ut på spelarfronten? Vilka spelare saknas? Vem tror du kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i denna match?

Niclas:
- Sergio Kun Agüero blev ju skadad i vinstmatchen mot Bilbao och de första rapporterna spekulerade i att den lille magikern skulle vara borta i från spel i två till tre veckor. Men söndagens undersökning var en lättnad för alla inblandade i Atléticolägret, då det endast var en smäll mot knäet och Kun har kört rehabilitering sedan i måndags med fullt fokus mot deltagande i matchen mot Barca. Han trivs ju som fisken i vattnet mot Barcelona och en utvilad Kun lär ge gästernas försvar huvudvärk. Tjecken Ujfalusi har missat de två senaste matcherna på grund av en lättare hälskada, men väntas vara spelklar till söndag. En frisk och kry Kun Agüero är nyckeln till Atléticos offensiv och försvarsmässigt gäller det allt ligga rätt på Messi och Xavi.

Mattias:
- Den enda spelare som saknas är Jeffren och hans uteblivna närvaro kommer inte att påverka resultatet. Piqué, som fick en kraftig smäll mot Hércules, spelade i veckan mot Panathinaikos där även Puyol var tillbaka efter skada.

Skillnaden mellan vinst och förlust är två ting för Barcelona. Ett – man måste ha ett högt bolltempo. Individuellt är de små herrarna från Katalonien bättre än sina motståndare och behärskar också ett högre matchtempo. Lyckas man glida ur Atléticos förmodade press är mycket vunnet. Två – håll koll på Forlán. Vilken spelare! Han kan göra mål på allt och ingenting. En fantastik fotbollsspelare som Piqúe och Puyol måste ha stenkoll på över 90 minuter.


4. Om du hade varit manager för ditt lag, hur hade du då formerat startelvan på lördag?

Niclas:
-
De Gea
Ujfalusi - Godín - Domínguez - López
Reyes - Assuncao - Tiago - Simão
Agüero - Forlán

Mattias:
- Tror aldrig att jag har varit överens med Pep om någon startelva under hans tränarkarriär, men någon gång ska vara den första så här har ni söndagens elva: Valdés – Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal – Xavi, Busquets, Keita – Messi, Villa, Iniesta


5. Slutligen, vad slutar matchen och vilka nätar?

Niclas:
- Atlético vinner igen, 3-2 målen skickas in av Reyes, Godín och Agüero. Messi och Villa målar för gästerna...

Mattias:
- Som tidigare nämnt lär det bli en hel del mål i matchen och 3-2 till Barcelona känns logiskt. För Barça nätar Messi x 2 och även Villa. För Atlético gör Forlán åtminstone ett av målen.


Tack Niclas Boberg och Mattias Klint för er medverkan. Ladda i soffan för en riktig stjärnsmäll.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2010-09-17 13:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien