Lagbanner
Robert Johansson bloggar om Spansk Fotboll: En spännande omgång

Robert Johansson bloggar om Spansk Fotboll: En spännande omgång

Robert Johansson bloggar om Spansk Fotboll

Ligan är bara några veckor gammal men ändå är vi inne i den kanske mest spännande och underhållande omgången för hela hösten. Derbyna och stormatcherna avlöser varandra och att förlora för mycket poäng i det här läget kan göra att man tvingas jaga säkrare mark resten av säsongen. Likaså som full pott redan nu gör att man är safe åtminstone fram till jul. Typ.

Derbyn:
Sporting Gijón - Athletic
- "Derby" mellan Gijón (Asturien) som ligger på gränsen till Baskien och Bilbao som ligger i detsamma. Tuff match, många känslor. Spelades igår. 2-2.

Hércules - Valencia
- Alicante mot Costa Blancas största stad Valencia. Tillika en väldigt bra match med två lag som kommer hamna högt upp i tabellen i år.

Racing - Zaragoza
- Också ett "Derby". Santander i Kantabrien mot Zaragoza i Aragonien. Två olika provinser men nära geografiskt. Firma Kennedy/Rosenberg tar på hemmaplan Gary Sundgrens gamla gäng som måste vinna efter katastrofmatchen förra helgen.

Levante - Villarreal
- Valenciamatch rakt igenom. Inte så spännande match på pappret kanske men iallafall känslosamt på läktarna.

Málaga - Sevilla
- En väldigt känslosam match för Solkustborna som vill visa provinshuvudstadens invånare vad de går för. Högriskmatch förr om åren, nu lugnare, men ändå väldigt många känslor utanpå kroppen.

Andra stormatcher:
Real Sociedad - Real Madrid

- La Real mot El Real. Huvudstaden imponerade genom att vinna på Anoeta mot ett lag med väldigt mycket hjärta. En väldigt kul match att se.

Atlético Madrid - Barcelona
- En match som ofta är den mest underhållande av alla under en hel säsong. Atlético spelar alltid väldigt bra hemma mot Barcelona. Ett Barca som nu måste vinna om de inte ska halka efter med en gång.

Vem sa att ligan är förutsägbar och spännande? Att det bara finns två lag?
Det hör förra säsongen till...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-09-19 12:20:00
Author

Fler artiklar om Spanien