Lagbanner
Omgångens match: Valencia CF – Atlético Madrid

Omgångens match: Valencia CF – Atlético Madrid

La Ligas tredje omgång har inte ens hunnit avslutats innan det är dags att blicka fram emot säsongens första veckoomgång. Matcherna spelas på tisdag, onsdag och torsdag. Omgångens match finner vi på onsdagen mellan Valencia CF och Atlético Madrid. Valencia CF-redaktionens Niklas Hermansson och Atlético Madrid-redaktionens Niclas Boberg ger oss förutsättningarna.

Omgång. 4

Tisdag:
20.00 Athletic Bilbao – Mallorca
20.00 Osasuna – Real Sociedad
22.00 Real Madrid – Espanyol

Onsdag:
20.00 Almería – Levante
20.00 FC Barcelona – Sporting Gijón
20.00 Real Zaragoza – Hércules
22.00 Valencia CF – Atlético Madrid

Torsdag:
20.00 Getafe – Málaga
20.00 Villarreal – Deportivo
22.00 Sevilla FC – Racing Santander


Deltagare:
Niklas Hermansson, Valencia-redaktionen
Niclas Boberg, Atlético Madrid-redaktionen


1. Inför omgång fyra så är Valencia det enda laget i ligan som inte har tappat något poäng. Senast så besegrade ”Los Ché” Hércules i Valencia-derbyt med 1-2, samtidigt som Atlético Madrid föll tungt hemma i huvudstaden mot FC Barcelona med samma resultat. Din spontana reaktion på ditt lags senaste match?

Niklas Hermansson:
- Derbyt mot Hercules var på förhand en väldigt tuff match, dels med tanke på att nykomlingarna kom till matchen med hysteriskt självförtroende efter att ha besegrat Barcelona på Camp Nou omgången innan och dels för att Valencia normalt sett haft det väldigt svårt att prestera i ligaomgången efter det att man vunnit i Europaspel. Första halvlek dominerade Valencia ganska kraftigt utan att för den sakens skull glänsa nämnvärt, man spelar smart och effektivt helt enkelt. Men Trezeguets sena reducering i slutet av första och Navarros horribla utvisning i inledningen av andra förändrade matchbilden totalt. I slutändan kan vi tacka Cesar för de tre poäng och i sanningens namn och med ödmjukhetshatten på så kanske delad pott varit det mest rättvisa. Valencias inledning på säsongen har varit klart över förväntan med tre raka segrar, vilket är väldigt glädjande med tanke på den turbulenta sommaren vi har bakom oss.

Niclas Boberg:
- Barcelona visade klass och kontrollerade matchen från början till slut, en storspelande David De Gea kunde ensamt hålla Atlético kvar i matchen. De rödvitrandiga hade förtvivlat svårt att få till något konstruktivt spel. Hemmalaget hade offantligt svårt med gästernas intensiva presspel och med bara en naturlig ytterback på planen blev det offensiva spelet lidande. Atléticos två centrala mittfältare Assuncao och García hade stora bekymmer att få till något konstruktivt spel, när man var under ständig press från Barcelonas ettriga spelare. När sedan både Kun och Forlán hade en svag kväll, med väldigt få bollar att jobba med då blir det svårt att rå på Barcelona som verkligen visade mästarklass. Till skillnad mot omgången innan...


2. Valencia och Atlético Madrid möttes vid två tillfällen på Mestalla. I båda matcherna så blev slutresultatet 2-2. Rent generellt så har dock Valencia haft ett litet övertag mot Atlético de senaste säsongerna på hemmaplan. Vad är dina förväntningar på den här matchen?

Niklas Hermansson:
- Matchen mellan Valencia och Atletico på Mestalla i Europa League ifjol var utan tvekan årets match i mina ögon. Ren och skär fotbollsporr i sin finaste form med två offensiva lag som satta gasen i botten från match minut ett. När domaren blåste av efter matchen satt man helt svettig i soffan och undrade vad det var man egentligen upplevt. Ligamatchen på Mestalla ifjol var inte lika roliga, där fick Atletico väldigt turligt med sig en poäng efter en sen kvittering. Historiskt sett har Valencia varit starka på hemmaplan i mötena med Atletico och på de senaste 20 åren har Atletico lämnat lejongropen som segrare endast två gånger (senast säsongen 2002/2003). Självklart så hoppas jag att Valencia kan fortsätta på den inslagna vägen och se till att Mestalla fortsatt blir ett ointagligt fort som motståndarna fruktar att komma till. Men jag förväntar mig ett Atletico som har bra koll på Valencia med forne Ché-tränaren Quique Sanchez Flores vid rodret som säkerligen är väldigt sugen på att komma "hem" och vinna.

Niclas Boberg:
- Rent generellt så har Atlético haft väldigt svårt på bortaplan överhuvudtaget i La Liga de senaste säsongerna. Så att man har haft det tungt på Mestalla är egentligen inga konstigheter så sett. Men en av förra säsongens bästa matcher spelades på Mestalla, när lagen ställdes mot varandra i kvartsfinalen av Europa League. Den spanska pressen kallade den matchen en hyllning till fotbollen där gästerna tog ledningen två gånger om, men fladdermössen lyckades kvittera båda gångerna. För Atléticos del gäller det först och främst att ladda batterierna och samla kraft igen efter söndagens förlustmatch, där man såg slitna ut. Det skiljde ju två dagars vila mellan lagen, då Barca spelade i tisdags och Atleti sin Europa League-match i torsdags. Fast å andra sidan blir man trött om man aldrig får låna bollen heller... Kan man slicka såren kan man ge Los Ché en match, helt klart.


3. Hur ser det ut på spelarfronten? Vilka spelare saknas? Vem tror du kan vara skillnaden mellan vinst och förlust i denna match?

Niklas Hermansson:
- En spelare som kanske inte saknats lika mycket så här långt som vi trodde är Ever Banega. Turken Topal har gått in och gjort två starka insatser den senaste veckan och Fernandes inhopp mot Hercules såg väldigt bra ut. Navarro lär vara avstängd på onsdag så där dyker det upp ett problem för Emery att lösa, vilken spelare som får kampera ihop med Costa. Mina pengar går på att det blir Maduro som imponerat så här långt på säsongen. En enskild spelare som jag tror kan bli avgörande är den pånyttfödde Joaquin Sanchez som varit fullständigt briljant ute på sin högerkant. Kantspelet i allmänhet tror jag kommer att bli väldigt avgörande och kanske skillnaden mellan en vinst och förlust på onsdag.

Niclas Boberg:
- Högerbacken Ujfalusi är avstängd då han åkte ut mot Barcelona, så där behöver Quique göra en förändring. Sedan återstår det att se hur det gick med Kuns vänsterknä efter matchen mot Barca, men han kommer säkert att vara ett osäkert kort in i det sista. Som vanligt gäller det att Diego Forlán tar vara på sina lägen och framförallt att han vaknar upp ur sin koma. De två senaste matcherna har det inte sett förtroendegivande ut från skyttekungens sida. För Atléticos del gäller det att få stopp på hemmalagets inläggsspel, hur nu det ska gå till? Men Los Ché har flera väldigt duktiga huvudspelare och dessa måste man hålla koll på. Sedan måste man börja sätta sina chanser igen efter två svaga insatser mot Aris och Barcelona...


4. Om du hade varit manager för ditt lag, hur hade du då formerat startelvan på onsdag?

Niklas Hermansson:
- Oj, vilken spännande fråga! Fast jag tror samtidigt inte att jag skulle göra några större rockader.

Cesar
Miguel - Maduro - Costa - Mathieu
Topal - Fernandes
Joaquin - Tino Costa - Mata
Soldado

Niclas Boberg:
-
De Gea
Perea - Godín - Domínguez - López
Assuncao - Tiago
Reyes - Mérida - Simão
Forlán


5. Slutligen, vad slutar matchen och vilka nätar?

Niklas Hermansson:
- Mitt hjärta säger 3-1 till Valencia efter en jämn och tät match där Soldado och Mata gör Valencias första mål, så sätter Joaquin spiken i kistan med några minuter kvar att spela och Mestalla kokar. Skulle hjärna tippa så kanske vi ligger närmare en ny 2-2 match.

Niclas Boberg:
- 1-1 i tät match med få målchanser där Soldado och Reyes gör var sitt mål.


Tack Niklas Hermansson och Niclas Boberg för er medverkan. Säsongens första veckoomgång innehåller minst sagt en kanonmatch.

Daniel Jakobssondaniel.jakobsson@svenskafans.com@DanneJakobsson2010-09-20 20:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien