Lagbanner
Canal+ om sina sändningar
Har Canal+ intresse påverkats av att Zlatan lämnat La Liga?

Canal+ om sina sändningar

Jens Fjellström om Canal+ sändningar under hösten

När Canal+ började sända La Liga sa de själva att de mesta kunde bli bättre och att de behövde bli varma i kläderna. Nu har det gått två månader och vi frågar Canal+ vad de nu tycker.
Svarar gör Jens Fjellström:

Hur tycker ni det går med er bevakning av Spanska ligan? Du sa att det fanns mycket som ni kunde göra bättre efter premiärhelgen. Har det blivit så? Vad?
- Det mesta har blivit bättre än premiärhelgen. Samtidigt finns det mycket som fortfarande kan utvecklas. Under hösten har Allsvenskan gått in i sitt mest avgörande skede samtidigt som La Liga är i uppstarten. Det har av naturliga orsaker gett ett lite större fokus på den spännande guld- och bottenstriden här hemma. På sätt och vis ska det bli skönt nu när Allsvenskan slutat för då kan vi ha fullt fokus på La Liga.
 
Du sa också:
"Ena halvtidsvilan var 14 minuter, nästa 17, fortsätter Jens Fjellström. Ena matchen startar två minuter för tidigt, nästa två minuter för sent. Laguppställningarna kommer sent och är till och med felaktiga."
Är det fortfarande så? Hur rättar ni er efter den situationen?

- Ja, man ställer inte direkt klockan efter La Liga matchernas start- och sluttider. Samtidigt har vi lärt oss att leva med det och förhålla oss till det. Det krävs att vi är flexibla och snabbt kan stryka eller ändra i vårt innehåll och nu är det vår vardag. Inget konstigt med det.
 
Hur har det påverkat era sändningar/studioprogram att Zlatan lämnat La Liga? Tappar ni mycket tittare på det?
- Fotbollsspelare kommer och går och det hör till förutsättningarna. De två första veckorna kändes det konstigt att vara utan Zlatan men nu tänker jag inte alls på det. Det kan till och med öka den journalistiska friheten att inte behöva ha vinklar kring en och samma spelare hela tiden. 

Från början var det väldigt positiva tongångar från svenskafans läsare angående att Canal+ tog över La Liga medan många nu börjar bli skeptiska. Kommentarer på forumen är att ni (generellt sett) inte ser ut att ha kul i studion. Är det så att ni saknar Premier Leauge och har tappat lite gnista?
- Det känner jag inte igen mig i. Jag, Lasse och Jonas brinner för det vi gör och det försöker vi också förmedla till tittarna. Vad tråkigt om det inte framgår fullt ut.

En annan synpunkt är att merparten av kommentatorerna och experterna är dåligt pålästa. Hur läser ni på i studion? Börjar ni kunna lagen eller hur känns det? Kan det vara så att ni förmedlar en kunskap för den generellt "okunnige" tittaren medan vi på svenskafans är för mycket experter?
- Här kan jag bara svara för mig själv. Tidsmässigt lägger jag ner mer tid nu än jag någonsin gjort inför PL-sändningar. Så ambitionen finns. Sedan är det inte bara att knäppa med fingrarna, och vips är man helt hemma i en ny liga. För mig handlar det först om att lära mig lagens sätt att spela. Vilken personlighet de har. Därefter gräver jag djupare och tittar närmare på de individuella kvaliteterna. Det tar sin tid när det gäller 20 lag, varav många är nya bekantskaper. Allt eftersom håller bitarna på att falla på plats och i slutänden ska vi nog kunna ge både den kunnige som okunnige något av värde.

Svenska Fans Spanien tackar Jens Fjellström för hans medverkan.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-15 20:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien