Lagbanner
Det händer saker

Det händer saker

Här åker man till Italien en helg och tänker att ligan ska vara självgående. Men vad händer?
Jo Spanien får inte arrangera VM tillsammans med Portugal 2018, flygledarstrejken gör att bland annat Barca och Racing får åka buss och tåg till sina respektive bortamatcher, Xavi, Iniesta och Messi kandiderar att göra upp om Guldbollen och UEFA nominerar sina spelare till årets lag (rösta på UEFAs hemsida). Inte mer? Njae, jag har säkerligen missat något...

Ja, det har ju spelats matcher också förstås.
Real Sociedad besegrade Athletic i derbyt, Real Madrid kämpade ner Valencia och Levante vann en till fotbollsmatch. Typ så. Det är allt jag kan "analysera" just nu.

Mer roligt på ett personligt plan var istället att jag fick se min första Serie A-match på plats. Lazio - Inter. En match där romarna var klart bättre och vann välförtjänt med 3-1.
Av Inters CL-seger såg man intet men sen så saknade man många spelare också. Rafa Benitez har onekligen mycket att jobba med och jag skulle inte bli förvånad om vi snart ser honom hemma i Spanien igen.

Som en jämförelse med La Liga så kändes spelet som ungefär vilken La Ligamatch som helst. Dock så skiljer det sig aningen på läktarna. Trycket på Olympiastadion var enormt trots att arenan inte var fullsatt. Publiken var med på noterna och jag tror exempelvis att det inte fanns någon som inte sjöng med på klubbhymnen. Spanjorerna är också bra i ämnet men jag tror faktiskt att våra italienska kollegor är snäppet vassare. La Ligapubliken kan helt klart lära sig något från Calcion.

***
Mer om resan och omgången som gick i ett annat inlägg. Nu väntar bingen efter endast två timmars sömn i natt och efter det en spännande flygresa med Ethiopian Airlines.
God natt!

***
Förresten. Hoppas ni gillar Spanienredaktionens julkalender vi publicerar en gång om dagen till och med julafton. Lovar att det återstår en massa godsaker som komma skal.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-06 21:08:00
Author

Fler artiklar om Spanien