Lagbanner
Ett löfte är ett löfte

Ett löfte är ett löfte

Någon gång före VM i Sydafrika bad ärkebiskopen i Santiago de Compostela en bön om att Spanien skulle få vinna VM. Som tack från det spanska förbundet lovade man att ta med VM-bucklan till Santiago i det fall att bönen blev verklighet. Det löftet infriades igår av Vicente del Bosque och det spanska förbundet, RFEF´s Ángel María Villar. Huruvida de tog el camino de Santiago eller ej är okänt men jag skulle tippa att de färdades något mer bekvämt. Del Bosque åker ju redan land och rike runt för att visa upp bucklan och skulle nog inte ha tid att pilgrimsvandra...även om det skulle vara hur stort som helst.

I Katedralen i Santiago de Compostela avslutade ärkebiskopen med att ännu en gång be en bön till Aposteln Santiago:
" Vi bad tidigare till dig Santiago, för att vårt landslags skulle lyckas i VM i Sydafrika. Det var inte lite vi frågade efter men vi var hela tiden säkra på att du skulle höra vårt budskap och lyssna till det."

Fotboll och religion. Kanske hör det trots allt ihop i alla fall....

***
Tidigare i veckan skrev jag att Copa del Reymatchen mellan Málaga och Sevilla valts ut att spela på Trettondagsafton. Den traditionellt spanska julaftonen.
Nu har en hetsig diskussion blossat upp om ett annat datum. Nämligen den första omgången efter nyår och speciellt söndagen den 2 januari. Spelarfacket sätter sig emot att söndagen blivit utsedd till speldag och föreslår att samtliga matcher spelas måndag den 3 januari istället.

Det handlar om totalt fem Primeramatcher som spelarfacket tycker att förbundet, LFP bör flytta på. De vägrar såklart och det hela kommer troligen gå vidare ytterligare en instans. Fortsättning följer...

***
Shejken i Málaga fortsätter försöka handla sig ur krisen. Totalt fem nya spelare, minst, kommer presenteras under veckan. Baptista, Demichelis, Camacho, Asenjo och Maresca. Till det kanske också läggs N´Diaye och José Ángel. Ett framtida segerrecept eller bara en sista dödsryckning? Det återstår att se.
Helt klart är iallafall att Pellegrinis kontaktnät börjar visa resultat.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-12-28 10:04:00
Author

Fler artiklar om Spanien