Lagbanner
Inför Skottland - Spanien
Casillas har fina minnen från Skottland

Inför Skottland - Spanien

Tillbaka till Glasgow. Tillbaka där allt började för San Iker.

För åtta år sedan hoppade en 21-årig Iker Casillas in i Real Madrids målbur sedan ordinarie målvakt César skadat sig. Real Madrid besegrade Bayer Leverkusen i Champions Leaugefinalen och målvaktens karriär förändrades för alltid. Platsen då som nu är Hampden Park i Glasgow. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess och nu är Casillas odiskutabel etta inte bara i Real Madrid utan också i landslaget. Iker är dessutom både Europa- och Världsmästare och återkommer nu till Skottland som den personen som alla vill besegra. Matchen blir utan tvekan mest känslosam för honom.

Det något reservbetonade spanska truppen fortsätter sin resa mot EM i Ukraina/Polen genom att ta sig an Skottland på Hampden Park i Glasgow. En match som före kvalet förutspåddes bli kanske den allra svåraste för Världsmästarna men som nu mest är en transportsträcka i mängden. För Skottarna har allt annat än imponerat. Den skottska glöden och kämparviljan har varit lika bortblåsta som Loch Nessodjuret och 2-med-nöd-och-näppe-1 hemma på Liechtenstein får en att skratta snarare än att gråta.

Vicente del Bosque har inte så mycket huvudbry inför matchen mer än att kanske låta David Villa vila. Villa såg spänd ut av stundens allvar över att kunna bli landslagets störste målskytt genom tiderna mot Litauen och kanske ska stå över för Llorente som faktiskt gjorde två mål. Mest troligt är dock att Villa trots allt spelar. Alla vet vi vilken målskytt av rang han trots allt är. Till skillnad mot Litauen är också Xabi Alonso åter i spel. Det innebär också att den andra målskytten från Litauenmatchen, Silva också inleder på bänken. I övrigt ser det ut som det brukar.

Motståndarna Skottland vet sin position inför matchen och gör allt för att minska hemmatrycket och den stora interna kritiken som landslaget nu möter. I den senaste matchen spelade skottarna med någon form av 4-6-0 borta mot Tjeckien och det har inte tagits väl i hemlandet. Såväl Förbundskapten som fixstjärnan Darren Fletcher uttrycker nu att "Spanien är det bästa fotbollslag som stått på Skottsk mark" och med det är det inte mycket som talar för hemmalaget. Trots det har Skottland en tradition att spela bra mot Spanien (statistik här) och laget faktiskt chansen att vid poäng ta kommandot i gruppen så riktigt avhängda är Skottarna inte. Problemet är bara att dagens spelare inte verkar ha det som krävs när Fletcher är väldigt ensam som kvalitétsspelare just nu.

Matchen drar igång Kl.21. Håll koll efter Casillas känslouttryck.
A por ellos!

Matchinfo:
Skottland - Spanien
Hampden Park, Glasgow
Kl.21:00 Tisdag 12 Oktober

Domare: Massimo Busacca (Schweiz)

Preliminära laguppställningar:

Skottland:
McGregor;
Hutton, Weir, Caldwell, McManus, Whittaker;
Miller, Fletcher, Dorrans, Morrison;
Mackie

Spanien:
Casillas;
Sergio Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila;
Xabi Alonso, Busquets;
Silva, Cazorla, Iniesta;
Villa

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-10-11 22:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien