Lagbanner
Inför Spanien - Litauen
Fernando Llorente får chansen när Torres är borta

Inför Spanien - Litauen

Ett skadedrabbat Spanien fortsätter EM-kvalet i Salamanca

Det mesta av förhandssnacket runt EM-kvalet har såhär långt handlat om skador för spansk del. Cesc, Albiol och Xavi blev inte ens uttagna och Pedro, Torres och Navas föll bort efter någon dag. Det gör att många av de normala inhopparna får vara beredda att hoppa in i startelvan och många av de extrainkallade att få speltid som inhoppare.

Del Bosques största drag i startelvan är att David Silva går rakt in i anfallet och att Fernando Llorente går in på Torres plats på topp. I övrigt ser elvan ut ungefär som vanligt med kanske Xavi som det allra största avbräcket. Katalanen är lagets spelmotor och kan bli sårbart utan honom. Det såg vi inte minst första halvleken mot Argentina. Xavis plats ska denna gången axlas av Iniesta som vid sin sida får Busquets och Xabi Alonso.

Motståndarna Litauen kommer till spel efter en meriterande bortaseger mot Tjeckien. Gruppens på pappret näst bästa lag. Spanien har aldrig förlorat poäng mot Litauen men måste naturligtvis vara vaksamma ändå. Mest känd i laget är Valencias Stankevicius.

Trots att många saknas och trots att Litauen besegrat Tjeckien så bör La Selección knipa alla tre poängen i Salamanca. Större under än att Litauen vinner har inträffat men det känns som att Spanien grejar detta. Om inte annat för att visa revanschlusta från Argentinamatchen. Mest spännande blir det att hålla koll på David Villa som med två mål går upp på ledning som den meste målskytten i spanska landslagets historia.

A por ellos!

Matchinfo:
Litauen - Spanien
Estadio Helmántico, Salamanca
Kl.22:00 Fredag 8 Oktober

Domare: Gianluca Rocchi (Italien)

Preliminära laguppställningar (Marca):

Spanien:
Casillas;
Sergio Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila;
Iniesta, Busquets, Xabi Alonso;
Silva, Llorente, Villa

Litauen:
Karcemarskas;
Klimavicius, Skerla, Kijanskas, Radavicius;
D Cesnauskis, E Cesnauskis;
Poskus, Panka, Sernas;
Danilevicius

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-10-07 22:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien