Lagbanner

Inför (U-21) Kroatien - Spanien

Spanien vann det första mötet mot Kroatien med 2-1 och behöver minst oavgjort för att avancera till sommarens EM-slutspel.

Även det spanska U-21 laget har dragits med skador och influensa. I första mötet saknades 5 spelare från den tänkta startelvan men ”reserverna” gjorde bra ifrån sig. Man lyckade komma vinnande ur den fysiska match som kroaterna skapade. Starkt gjort av laget som nu står inför det sista hindret för att kvalificera sig till EM-slutspelet i Danmark.

Fördel Spanien alltså. Till både gott och ont. Kroaterna måste vinna och kommer att gå för fullt. Det är vanligt att ett lag som ”bara” behöver oavgjort slappnar av i tron om att det kommer att lösa sig. Det får inte hända idag. Spanjorerna måste vara minst lika motiverade att gå för vinst i denna svåra bortamatch.

Spaniens tränare Luis Milla säger inför matchen, ”Vi kommer att spela som vi gjort. Vi har en tro på vårt spel och det måste vi förlita oss till. Självklart kommer vi inte att tro att något är avgjort på förhand, detta har vi kämpat för hela tiden och det är nu vi ska få skörda det vi tidigare har sått”.

Skörda det som är sått syftas självklart på alla gruppspelsmatcher där Spanien har varit riktigt bra. Idag spelas de sista 90 minuterna innan man har nått huvudmålet, nå EM-slutspelet och med det även kvalificera sig till OS i London 2012.
 

Preliminära laguppställningar:

Spanien

(4-3-2-1)

De Gea - Azpilicueta, Víctor Ruiz, San José, Domínguez - Rubén Pérez, Dani Parejo, Thiago - Mata, Bojan - Adrián.
 
Kroatien
(4-4-1-1)

Kelava - Vida, Puncec, Lovren, Maloca - Tomecak, Balelj, Rakitic, Skolnik - Jajalo - Palic.
 

Matchfakta

Kroatien – Spanien play-off 2:2 (1-2)


12 oktober kl. 16.00

Arena: NK Varazdin

Domare: William Collum (Skotland)

Tips: 1-1 och Spanien går vidare

Jens Kassnert@JensKassnert2010-10-12 11:49:48
Author

Fler artiklar om Spanien