Lagbanner
Inför (U-21) Spanien - Kroatien
Lottning som ställde Spanien och Kroatien mot varandra. Spanien har vunnit turneringen vid två tillfällen, 1986 och 1998.

Inför (U-21) Spanien - Kroatien

Gruppspelet är över och kvalrundan inleds. Spanien har lottats mot Kroatien i två matcher och vinnaren går till EM-slutspelet i Danmark i juni. Dessutom ligger en plats till OS i London 2012 i potten och det har varit det spanska u-21 landslagets stora mål. Ingen återvända alltså. Kriga till sista man stupar, sedan tar våra hjältar med sig fanan hem och bjuder på fest!

Spanien
Real Madridspelaren Sergio Canales som har dragits med en vristskada hoppas att han kan spela i kvällens match. Inför matchen säger han ”Vi får vara väldigt försiktiga i mötet med Kroatien. De har ett bra lag som slutade etta i gruppen. Kroatien är fysiska och mycket bra i luftrummet, men spelar vi som vi har gjort i de två senaste matcherna så ska vi vinna detta. Vi har ett mycket bra lag och kommer att kämpa hela vägen tills det är avgjort”.

Javi Martínez , Ander Herrera och Diego Capel är inte tillgängliga för det spanska laget på grund av skador. Målvakten De Gea har dragits med en influensa men hoppas kunna spela ikväll. Liverpool FC's Dani Pacheco och Athletic Bilbao's Igor Martínez har kallats in i efterhand för att täcka upp de skadade spelarna.

Capel, som leder den inhemska skytteligan tillsammans med Parejo med tre mål, kommer att vara saknad. Sevillaspelaren har haft en fantastisk form i landslaget.

Valenciamittfältaren Mata som föddes i Burgos ser fram emot att spela inför de 14000 som El Plantíoarenan tar in. Han bekräftar det som sagts många gånger nu att huvudmålet är att nå OS i London 2012 och nu är man bara två matcher därifrån. Dessa ska vinnas till varje pris!



Kroatien
Kroaterna kommer till matchen lite skakade då deras tränare Dražen Ladic var inblandad i en bilolycka i veckan. Allt gick som tur var bra och förhoppningsvis bär han inte med sig några större men. Själva hade dem gärna undvikit Spanien i lottningen. ”Alla lag ville undvika Spanien, vi fick dem. Spanien har så många skickliga spelare och spelar en Barcelonalik stil. Jag tror att mitt lag kan matcha dem i två matcher”, säger den forne landslagsmålvakten Dražen Ladic. Idag är han 47 år och har sina drömmars arbete.

Till första mötet är tre spelare inte spelbara, Ivan Rakitic, Dejan Lovren och Nikola Kalinic. Den sistnämnda har ett stående vad med Michel Salgado om vilka som vinner. De båda Blackburn Roversspelarna är sedan tidigare goda vänner. Förloraren får betala notan för två på en av Manchesters lyxigaste restauranter. Ska vi gissa att Salgado får äta gratis?
 
 
Preliminära laguppställningar (enligt Marca)

Spanien:
(4-2-3-1)
Tränare: Luis Milla
De Gea - Azpilicueta, Domínguez, Botía, José Angel - Dani Parejo, Rubén Pérez - Fran Mérida, Canales, Mata - Bojan.
 
Kommentar: Jag tror att denna är ganska väntad.
 
Kroatien:
(4-5-1)
Tränare: Dražen Ladic
Kelava - Vida, Vrsaljko, Maloca, Lovren – Skolnic, Oremus, Jajalo, Simic, Badelj - Perisic
 
Kommentar: Här kommer då antagligen inte Lovren att spela utan vi ser nog Barbaric istället.
 
Matchinfo
(U21) Spanien – Kroatien, EM-kvalmatch 1:2

Arena: Municipal El Plantío, Burgos

9 oktober kl. 21:30

Domare:
Istvan Vad (Ungern)

Jens Kassnert@JensKassnert2010-10-09 15:20:00
Author

Fler artiklar om Spanien