Lagbanner
Klantigt

Klantigt

Alla hinder är undanröjda och det finns nu inget emellan Barcelona och Real Madrid. Något som borde öppna för mer diskussioner.
Men än så länge är det mest UEFA och Real som pratar. Och det för en fråga vi pratat mycket om tidigare och som alla lag förmodligen sysslar med.
Givetvis är det rent etiskt fel att ta ett medvetet gult kort för att få stå över rätt match men det är också taktiskt smart. Alltså en fråga mellan hjärta och hjärna.

Den här gången vann dock djävulen på Real Madrids vänstra axel över ängeln på motsatta sidan, dock inte utan kontroverser. Det hela sköttes nämligen ovanligt uruselt när Sergio Ramos och Xabi Alonso fick lämna planen efter det att alla tittare helt öppet kunnat följa kedjan av information från Mourinho via Dudek till Casillas och så vidare. Alla hade nog fattat att korten var taktiska i vilket fall som helst men man måste väl kunna sköta det snyggt för sportens goda namn iallafall? Problemet är bara att Real Madrid kommer undan i vilket fall som helst.

Givetvis märkte UEFA vad som skedde och vidtar nu en utredning. Men vågar UEFA gå emot mäktiga Madrid och Mourinho med straff hårdare än böter för att man medvetet gått emot Fair Play? Nja, knappast troligt. När Lyonspelarna Chris och Juninho gjorde likadant fick båda böter och inte mycket talar för att Ramos och Alonso ska bli straffade på annat sätt än en svidande plånbok. Och ge oss dessutom någon dag till så har alla glömt att incidenten ägde rum alls.

Slutsatsen är alltså att brott i slutändan alltid lönar sig. Åtminstone på fotbollsplanen....

***
Största spanska vinnaren i veckans Champions Leauge - Valencia. 6-1 på Bursaspor imponerar i skymundan av tjatet om hur Barca och Real förberedde formen inför el clásico. Sex mål och fem målskyttar och los Che kan nog bli en obehaglig överraskning i årets Champions Leauge.

***
El Clásico. Ju närmre vi kommer desto mer bitter blir jag att det är en måndagsmatch. Hela kampen känns faktiskt liiiite mer ljummen än tidigare.
Dessutom börjar jag ha gått igenom mina egna minnen från El Clásico. Här kommer iallafall målen från det el clásico jag själv såg på plats på Camp Nou. En magisk kväll i ösregnet vintern 2000. Bilderna är tagna från det utmärkta programmet El dia después.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-25 18:42:00
Author

Fler artiklar om Spanien